Filme

#premii oscar #the lord of the rings #oscar #filme #stapanul inelelor #titanic #west side story #ben hur #The English Patient

Top 5 filme cu cele mai multe premii Oscar castigate

Numarul de premii Oscar castigate reprezinte cea mai buna carte de vizita a unui film. Ti-am pregatit in cele ce urmeaza o lista a peliculelor care au reusit sa castige cele mai multe trofee Oscar in istoria de peste opt decenii a premiilor Academiei Americane de Film.


1. Titanic (11 premii)

"Titanic", in regia apreciatului cineast James Cameron, infatiseaza povestea naufragiului vas Titanic. Filmul a fost nominalizat la gala Oscar din 1998 la nu mai putin de 14 categorii. La finalul ceremoniei, numarul total de premii castigate a ajuns la 11. Pana in 2010, "Titanic" a fost pelicula cu cele mai mari incasari la nivel mondial, filmul fiind intrecut, coincidenta sau nu, de "Avatar", o alta productie regizata de James Cameron.


2. Ben Hur (11 premii)

Un alt film multipremiat de Academia de Arte si Stiinte Cinematografice din SUA a fost pelicula epica "Ben Hur" (1959), cu Charlton Heston in rolul principal. Filmul infatiseaza peripetiile unui print evreu care ajunge sclav dupa ce a fost tradat de prietenul sau roman. Lungmetrajul a avut parte de 12 nominalizari la decernarea Oscarurilor din 1960, reusind sa castige 11, intre care trofeele categoriilor "Best Actor in a Leading Role" si "Best Director".



3. The Lord of the Rings: The Return of the King (11 premii)

Ultimul film al seriei "Lord of the Rings", trilogie inspirata din scrierile fantastice ale lui J.R. Tolkien, poate fi considerat exemplul perfect de eficienta cinematografica. "The Lord of the Rings: The Return of the King" (regia: Peter Jackson) a reusit sa castige toate premiile pentru care a fost nominalizat la ceremonia Oscar din 2004.


4. West Side Story (10 premii)

Adaptare dupa musicalul cu acelasi nume, "West Side Story" (1961) este o versiune moderna a clasicii povesti de dragoste dintre Romeo si Julieta. Filmul infatiseaza idila care se leaga intre sora unui lider de banda si unul dintre membrii gruparii rivale. Lungmetrajul, in care Natalie Wood detine unul dintre rolurile principale, a castigat la 10 din cele 11 categorii Oscar pentru care a concurat.


5. The English Patient (9 premii)

Ralph Fiennes interpreteaza in " The English Patient" rolul unui cartograf maghiar implicat intr-un accident aviatic, in urma caruia sufera grave arsuri. El este ingrijit de o tanara asistenta, careia ii evoca tulburatoarea poveste de dragoste pe care a trait-o in trecut. Filmul a primit 12 nominalizari Oscar, reusind sa se impuna la 9 categorii.



Sursa foto: collider.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea