Filme

# documentare #filme #filme documentare

Top 4 filme documentare care iti vor schimba viata

Filmele documentare au la baza povesti de viata reale, astfel ca adesea reusesc sa impresioneze si sa inspire mult mai mult decat o pot face filmele de fictiune. Daca te afli in cautarea unei pelicule bune, cu adevarat emotionante, iata patru filme documentare excelente pe care ar fi pacat sa le ratezi!

1. Stranded: I've Come from a Plane That Crashed on the Mountains (2007)

Acest film documentar este o colectie de povesti spuse de supravietuitorii unui dezastru aviatic ce a avut loc in 1972, cand un avion s-a prabusit in muntii Anzi. Cei 16 supravietuitori impartasesc experienta infioratoare pe care au traversat-o, iar mesajul general este unul optimist, acela al supravietuirii in cele mai mai ingrozitoare conditii.

Durata: 130 min.
Nota IMDB: 8.0


2. The Cove (2009)

"The Cove" este un film documentar realizat in 2009 ce analizeaza obiceiul japonez al vanatorii de delfini. Un film revelator si emotionant, "The Cove" a si castigat, in 2010, premiul Oscar pentru Cel Mai Bun Film Documentar.

Filmul are in prim-plan un grup de activisti care lupta pentru drepturile animalelor, in frunte cu antrenorul de delfini Ric O'Barry, care scot la lumina abuzurile asupra delfinilor ce au loc intr-un mic golf de langa Taijii, Japonia.

Durata: 92 min.
Nota IMDB: 8.5


3. Food Matters (2008)

Un alt documentar impresionant, care iti va schimba perspectiva asupra alimentatiei globale actuale, este "Food Matters". Pelicula arunca o privire atenta asupra felului in care hrana pe care o consumam ne poate proteja sau afecta sanatatea. Filmul documentar include declaratiile unor medici nutritionisti, doctori si jurnalisti care analizeaza subiecte populare, precum mancarea organica, siguranta alimentelor si terapia nutritionala.

Durata: 80 min.
Nota IMDB: 7.7


4. Man on Wire (2008)

Castigator al unui premiu Oscar pentru Cel Mai Bun Documentar, "Man on Wire" arunca un ochi asupra curajului nebunesc al lui Philippe Petit de a strabate pe o franghie distanta dintre cele doua turnuri gemene World Trade Center in 1974. Captivanta pelicula are la baza cartea cu acelasi nume semnata de insusi cascadorul francez care a facut istorie.

Durata: 94 min.
Nota IMDB: 7.9




Sursa foto: wineandbowties.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea