Filme

#cinema #filme #conducatori #conducatori nebuni

Top 3 conducatori nebuni din filme

Filmele se inspira generos din evenimente din viata reala, iar personajele care coloreaza cinematografia mondiala sunt adesea creionate dupa altele cat se poate de autentice. Conducatori, care nu se sfiesc sa lanseze amenintari apocaliptice, mai mult sau mai putin credibile, precum Kim Jong-un al Coreei de Nord, si-ar putea gasi cu usurinta cativa corespondenti in lumea filmului.

Adesea, linia de demarcatie intre un conducator carismatic si priceput si unul nebun este foarte fina. Te invitam sa descoperi o serie de conducatori cu apucaturi dubioase, inspirati sau nu din viata reala, din cinematografia mondiala:


1. Caligula - Caligula (1979)

Pelicula "Caligula" este departe de a fi o capodopera a cinematografiei, chiar daca are o distributie de 5 stele (Malcom McDowell, Peter O'Toole, Helen Mirren). Cu toate acestea, Malcolm McDowell reuseste sa contureze un portret veridic al celui considerat "cel mai nebun imparat din istorie", in pofida (sau poate multumita) elementelor sexuale si sadomasochiste inserate de-a lungul intregului film.


2. Idi Amin - The Last King of Scotland (2006)

Excelentul film "The Last King of Scotland" creioneaza portretul unui lider megaloman nebun, in interpretarea fara cusur a lui Forest Whitaker (pentru care a si fost rasplatit cu un premiu Oscar). De ce Idi Amin, liderul ugandez, ramane intiparit in memoria audientei filmului semnat de Kevin MacDonald? Deoarece, din cand in cand, personajul lasa sa se intrevada o farama de umanitate si de slabiciune.


3. Adolf Hitler - Downfall (2004)

Adolf Hitler, lider nebun si una dintre cele mai infame figuri din istoria mondiala, a fost readus la viata in repetate randuri pe marile ecrane. Una dintre cele mai reusite intrepretari ii apartine lui Bruno Ganz, care il portretizeaza pe liderul german, marcat de accese de paranoia, inaintea caderii sale.

Chiar daca nu poate atrage simpatia sau mila audientei, personajul Adolf Hitler, in interpretarea actorului elvetian, reuseste sa dezvaluie un lider nebun, dar nu un monstru, ci un om disperat, bantuit si obsedat de sine insusi.



Sursa foto: Film Four & DNA Films

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea