Filme

#disney #animatie #tinker bell si comoara pierduta #film #cinema #_tinker-bell-and-the-lost-treasure-0

Tinker Bell si comoara pierduta

Ciudata maniera de prezentare a ales Disney pentru animatia Tinker Bell si comoara pierduta. Intr-un cadru idilic, colorat intens si populat de zane zburatoare, blande si sarmante, blondina Tinker Bell este o persoana extrem de egoista. Spre surprinderea mea fata este interesata de prietenia celor din jur in masura in care beneficiaza de diverse avantaje din partea acestora.  

Si mai uimitor este faptul ca, nu se stie de ce, toata populatia de zane si zani incearca cu incapatanare sa o ajute pe fata. Ba mai mult, in momentele in care Tinker Bell ii ataca sau ii ignora, acestia nu se supara, ci insista mai departe sa ii fie utili.

Dupa cum usor se poate banui, animatia produsa de Disney si regizata de Klay Hall este o parabola despre prietenie si curaj, iar copiii ar trebui sa inteleaga ca orice s-ar intampla, adevaratii prietenii nu te parasesc niciodata atunci cand iti este greu si ca, de asemenea, o prietenie adevarata este capabila sa treaca peste toate momentele dificile.

Pana la urma, insa, povestea respecta cu strictete reperele animatiilor clasice pentru copii in care un personaj primeste o misune si se straduieste sa nu ii dezamageasca pe cei din jur.

Astfel, Tinker Bell nu detine prea multe dintre calitatile unei eroine pozitive clasice, insa se afla in perioada de invatare si are capacitatea de a-si modela caracterul intr-o maniera frumoasa. Fata il acuza pe nedrept pe Terence, cel mai bun prieten al ei, ca a distrus sceptrul pe care aceasta il avea de facut pana la Sarbatoarea Primaverii. Apoi, striga la el ca a spart Piatra Lunii pe care blondina o primise de la Regina Clarion si de care trebuia sa aiba grija. Si continua sa ii adreseze bietului baiat diferite replici taioase, iar acesta, in disperare de cauza, renunta sa isi mai doreasca sa stea in prezenta ei.

Bineinteles ca in momentul in care Tinker Bell se gaseste blocata in Tara de Nicaieri, Terence strabate mari si tari si vine sa o scoata din incurcatura. Aceasta este si clipa in care eroina isi da seama de propriile greseli si devine dornica sa se revanseze.

Mi-a placut foarte mult aparitia lui Valvataie, o ganganie dragalasa care imprastie lumina si care reuseste sa smulga zambete atat copiilor, cat si adultilor. De altfel, animatia este inviorata din cand in cand de diferite pozne si caraghioslacuri pe care le fac diversele personaje secundare din Tinker Bell si comoara pierduta.

Atuurile filmului sunt ritmul rapid care nu te lasa sa te plictisesti si, bineinteles, imaginea digitala care are texturi si culori aproape incredibile. In plus, coloana sonora cu influente celtice produsa de celebra violonista irlandeza Mairead Nesbitt impreuna cu formatia Celtic Woman sporeste farmecul taramului cu zane si invita la visare.  

Filmul Tinker Bell si comoara pierduta poate fi vizionat in cinematografe din data de 25 septembrie 2009 .

Urmareste trailerul filmului Tinker Bell si comoara pierduta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea