Filme

#robert luketic #2009 #film #gerard butler #katherine heigl #comedie romantica #_the-ugly-truth-2009

The Ugly (si vulgar) Truth sau ce crede Hollywood-ul despre relatii

In viziunea lui Robert Luketic, care pare a fi expertul hollywoodian in regizarea comedioarelor indoielnice cu blonde (Legally Blonde), Adevarul gol-golut este intotdeauna si vulgar. Iar daca cele doua idei pot fi puse impreuna pe ecran la o ora de maxima audienta, atunci nu ramane decat sa urmaresti indicii de rating pentru ca sigur l-ai apucat pe dumnezeu de picior.

Cum se face audienta

the ugly truthAbby Richter (Katherine Heigl - o stiti cel mai bine din serialul Grey’s Anatomy) este o producatoare de emisiuni de dimineata care se trezeste in mijlocul celui mai rau cosmar cand este obligata de seful ei sa faca echipa cu un nou prezentator, Mike Chadway (Gerard Butler), un fel de guru vulgar al enigmaticelor relatii barbati-femei.

Ea este o blonda cuminte si rasata, el – un necioplit cu un vocabular foarte colorat si apucaturi de primata de abia coborata din copac. Abby pare sa aiba toate motivele sa-i faca viata amara lui Mike pentru ca nu-l poate suferi, insa accepta sa lucreze cu el, daca expertul in relatii o va ajuta sa puna mana pe vecinul sexy care a salvat-o din copac si de care ea s-a indragostit iremediabil, mai ales dupa ce i-a vazut dotarile, din greseala.

Evident, Mike accepta provocarea si devine profesorul de flirt al blondei Abby servindu-i tipsuri ieftine despre cum sa cucereasca un barbat, ca doar el stie cel mai bine ce vrea un mascul de la o femeie: cosite lungi si blonde, sani cat mai mari si cat mai sus, fund obraznic si picioare lungi si subtiri. Nimic nou pana aici, nu? Abby nu iese la intalnire fara ca Mike sa-i ciripeasca intr-o casca ce are de facut si ce sa-i spuna manechinului cu abdomen de zeu ca sa-l cucereasca.

Dar ca in filme, sub gesturile grosolane si conceptiile stereotipe se ascunde un tip romantic are isi cauta de fapt dragostea vietii. Mai ca-ti dau lacrimile de atata emotie. Bineinteles ca, tot ca in filme, Abby se simte atrasa si ea de armasarul din topor si nu stie daca sa sara pe el sau pe doctorul care-i da sampanie la bustul gol. O alegere dificila, mai ales daca armasarul e pe cale sa rupa gardul si sa fuga dintr-un grajd in altul (sa se mute la un alt post tv pe bani maithe ugly truth multi).

Daca nu stiati…

Se pare ca barbatii nu vor maniace care sa-i controleze, vor femei spontane, destepte (dar nu mai mult decat ei), frumoase (dar nu mai mult decat ei) si mereu imprevizibile (si cand te gandesti ca unii vad imprevizibilitatea femeii ca pe o criza nervoasa).

Femeile nu vor altceva decat barbati de cariera, cu BMW, eventual doctori cu corp de atleti si imbracati exclusiv in Hugo Boss , romantici, politicosi si care sa le duca de manuta la un picnic cuminte cu sampanie si caviar pe care il vor inghiti supuse chiar daca ii detesta gustul. Ce au in comun femeile si barbatii? Mai nimic (din cate arata filmul), decat faptul ca fiecare detesta “specia” opusa si uraste sa i se spuna adevarul gol-golut.

Cred totusi ca cele trei scenariste (da, trei si tot e prost) angajate sa mazgaleasca scenariul comediei The Ugly Truth astfel incat sa nu iasa din tiparele in care se balaceste de obicei Hollywood-ul, abuzeaza de niste cuvinte cam mari (adevar) pentru cat de mic e filmul. Mai amuzant decat cele 2-3 scene aproape “funny” (cea cu chilotii vibratori m-a facut totusi sa zambesc) este ipocrizia inocenta a americanilor care pot rosti cu vadita placere timp de aproape doua ore cuvinte precum “fuck”, “cock” sau “pussy”, dar nu pot arata doi oameni facand sex decat imbracati.

the ugly truthNu cred ca mai are rost sa vorbesc despre jocul actorilor; este liniar si plictisitor ca si campia Olandei. Desi, cred ca este primul film in care Gerard Butler mi s-a parut enervant de antipatic cu accentul lui scotian si felul arogant de a vorbi (intocmai ca si personajul). Astept ziua in care Butler va aparea intr-un film in care sa se faca remarcat pentru talentul sau actoricesc (incep sa ma indoiesc ca are asa ceva) decat pentru faptul ca este cel mai recent explorator al reliefurilor lui Jennifer Aniston. Cel mai bun rol al sau ramane probabil cel din 300 in care vorbea putin, dar arata tot ce avea mai bun.

The Ugly (si vulgar) Truth se lanseaza pe 4 septembrie in cinematografele de la noi, insa nu vi-l recomand decat daca nu v-ati saturat de aceleasi comedii romantice cu un el si-o ea care arata ca Barbie si Ken, pornesc din blockstart-uri urandu-se de moarte si trec linia de sosire cu declaratii de amor etern.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea