Filme

#_plan-de-joc-2007

The Game Plan - un film pe care l-am mai vazut

Un film pentru familie, The Game Plan, este povestea unui celebru si bogat jucator de fotbal american aflat in culmea gloriei, care descopera ca exista un adversar pe masura sa. Cea care reuseste sa i se impotriveasca si sa fie la fel de incapatanata ca el este tocmai fiica sa (Madison Pettis) de a carei existenta nu stiuse.

Joe Kingman (Dwayne " The Rock" Johnson) este cunoscut ca unul dintre cei mai duri si hotarati jucatori care au intrat vreodata pe terenul de fotbal. Joe da dovada de agilitate si forta, iar deviza sa in viata, cea care l-a facut sa ajunga faimos si iubit de toata lumea, este “Niciodata sa nu spui Nu”. Motiv pentru care Joe a lasat deoparte orice distragere pentru a obtine ceea ce vrea.

Insa acum, celebrul fotbalist, se vede fata in fata cu cea mai provocatoare sarcina din viata sa: aceea de a fi tatic pentru o luna de zile. Refuzand “problema” la inceput, de-a lungul povestii, Joe descopera ca a fi tata nu este doar un obstacol in atingerea scopurilor. O fetita de 8 ani, inteligenta si hotarata, este pe cale de a-i demonstra ca in viata exista mai mult decat fotbal si glorie.

Un film pe care l-am mai vazut

Asa cum v-ati dat seama din povestea filmului, The Game Plan este genul de film pe care, cel putin o data in viata, l-ati mai vazut. Noua productie Disney este o comedie aproape clasica despre familie si relatia dintre parinti si copii.

Iar de la modul in care “problema” se rezolva alaturi de implicarea intregii echipe de fotbal si pana la asa zisele rasturnari de situatie, filmul nu e altceva decat ceva ce am mai vazut si cu siguranta vom mai vedea.

Cliseul “copilul de care nu stiam, care apare acum in viata mea si este pe cale de a-mi distruge mediul” este deja celebru si o astfel de poveste nu lasa loc de nici o interpretare. E simplu, aproape banal si extrem de obisnuit.

De la predictibilitate pana la a aduce ceva cu adevarat surprinzator este un drum lung, anevoios si pare la fel si pentru Andy Fickman, regizorul filmului. Povestea “respecta” cliseul pe de-a intregul si, din pacate, daca nu esti doar un copil, te vei plictisi de la inceput pana la final.

As putea adauga ca, pentru copii pana la 13-14 ani, filmul poate fi amuzant si chiar interesant. Are destul umor si destule parti amuzante atat in scenariu, cat si in jocul actorilor, incat sa multumeasca un copil. Insa restul publicului nu pare a fi vizat.

The Rock si latura sa amuzanta

Dwayne Johnson a intalnit cu ocazia acestui film o noua provocare in viata sa: aceea de a trece de la statutul de doar un wrestler la cel de actor de comedie . Ce ar fi trebuit sa vedem este stangacia si teroarea pe care celebrul fotbalist le traieste de la aflarea vestii si pana la implicarea sa totala. Insa, doar pe alocuri, Dwayne Johnson reuseste sa amuze si sa demonstreze un oarecare talent. Aici, as adauga, ca pentru ca acest fapt sa se implineasca era nevoie de un regizor mult mai talentat si de un scenariu “original”.

Pentru cei obisnuiti cu celelalte roluri ale actorului (Doom, The Scorpion King), The Game Plan poate deveni o surpriza de a vedea o noua latura sau, cel putin, un altceva. Cat de satisfacatoare va fi noua postura depinde si de asteptarile fiecaruia. Insa, in afara de un public tinta format din copii si familii cu copii, filmul nu atinge decat poate fani inraiti ai actorului Dwayne “ The Rock” Johnson.


NOTA: 4/10



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea