Filme

#_sweeney-todd-barbierul-diabolic-din-fleet-street-2007

Sweeney Todd - primele ecouri

Noul film al lui Tim Burton este o adaptare dupa un muzical de pe Broadway, despre un fost barbier, Sweeney Todd , care a jurat razbunare dupa ce a fost inchis pe nedrept, iar acest fapt a adus moartea asupra sotiei si fiicei sale.

Todd se intoarce dupa ispasirea pedepsei sa-si redeschida salonul de frizerie, numai ca "cei pe care-i barbiereste nu vor mai fi vazuti niciodata". Todd este ajutat de complicele sau in persoana d-rei Lovett, ale carei celebre placinte contin ingrediente diabolice.

Primele reactii

Consensul general la care critica a ajuns odata cu aparitia ultimului film al lui Johnny Depp a fost unul foarte bun, muzicalul fiind primit de marea majoritate a criticilor cu laude. Asteptam acum si reactia publicului romanesc la acest film care va avea pemiera la noi pe 1 februarie. Pentru o idee de ansamblu, aveti mai jos cateva dintre reactiile criticilor despre film.

Pro

Rolling Stone: Sweeney Todd este un thriller de la inceput pana la sfarsit: infricosator, monstruos de amuzant si melodic. Jhonny Depp nu este Pavarotti si nici nu incearca sa fie, dar vocea sa atinge clar emotia personajului (Peter Travers)

Variety: Aceasta reprezinta fericita instanta a unui film creat de un regizor fara pic de experienta pe scena, dar nu se abate de pe drum ramane la ideea originala (Todd McCarthy)

Village Voice: Asa cum este un regizor de film, Burton este si un artist grafic, pastrand traditia lui Charles Addams si Edward Gorey - De la traditie, la infatisare, avem un Sweeney Todd gothic, in lumea sa gothica (J. Hoberman)

Chicago Sun-Times: Filmul combina cateva din elementele preferate ale lui Tim Burton: fantasticul, ciudatul, neasteptatul, romanticul si Johnny Depp) (Roger Ebert)

Contra

Philadelphia Inquirer: Sweeney Todd este o "minune" de tinut minte, dar numai de cei cu gusturile la fel de ciudate ca ale regizoruli. Ca orice film al lui Tim, Sweeney Todd este o pelicula bantuitoare care se prelinge pe oase precum ceata (Carrie Rickey)




Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea