Filme

#_capitanul-sky-si-lumea-viitorului-2004

Sky captain and the world of tomorrow

Din punct de vedere vizual si estetic“ Sky captain and the world of tomorrow ” e un festin iar penttru istoria cinematografiei deschide un nou capitol-fiind primul film de lung metraj filmat in totalitate pe un ecran albastru cu fundalurile umplute mai tarziu prin intermediul computerului .Creatia regizorului si scenaristului Kerry Conran se diferentiaza de alte proiecte de digitalizare cu rezolutie inalta prin jocuri si nuante subtile ale luminii si intunericului, abstractii usor focalizate, proportii exagerate, cadre minimaliste si mai ales o pelicula extrem de rafinata, glamour.

Totul a inceput cu acel scurt-metraj la care Conran a lucrat singur si fara sprijin extern 4 ani pana in 1998, care a impresionat ulterior o groaza de oameni si astfel s-a decis extinderea povestii si transformarea lui intr-un lung-metraj.De la concept, la schite si la scenariu-la modelare,lumini,textura,prin animatii tridimensionale pana la tipare de compozitie si modele de scena, etapa cu etapa, Conran a coordonat incadrarea,compozitia si construirea a peste 2000 de cadre de efecte digitale.

Filmul e un amestec de benzi desenate cu eroi ce salveaza lumea, de film clasic american din anii ’30,de desene animate ,science fiction si filme cu accente noir. Aduce un pic cu Brasil al lui Terry Gilliam-nu la un nivel profund, esential ci in sensul aceleasi fantezii si inspiratii de geniu in conceperea unor imagini ale unei lumi viitoare si veche in acelasi timp. Povestea e simpla si usor de urmarit, actiunea se petrece inainte cel de-al doilea razboi mondial iar Conran a surprins si redat in film optimismul, imaginatia si exuberanta legate de viitor si tehnologie descoperite in inventiile stiintifice si dispozitivele spectaculoase de la Festivalul Mondial -Lumea de maine desfasurat in 1939 si a folosit elemente din cartea”The book of marvels”.

Distributia e una excelenta -Jude Law,Gwyneth Paltrow, Giovanni Ribisi si Angelina Jolie -iar implicarea lor se datoreaza originalitatii si ingeniozitatii proiectului dar si provocarii pe care o presupunea jocul inconjurat de anumite lucruri si decoruri care de fapt nu existau. Jude, alaturi de fosta lui sotie Sadie Frost s-a ocupat si de productia filmului.iar micul cerc englezesc se inchide cu creatoarea costumelor-Stella McCarteney.Interpretarea actorilor nu e una stralucita ci una corecta-exceptie facand Ribisi care e pur si simplu savuros si Jolie care e pur si simplu plictisitoare si inodora.

E clar un film pe care copii il vor adora iar pt noi ceilalti e entertaining, un film soft de week-end care merita o distinctie pt efecte speciale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea