Filme

#scoop #woody #allen #comedie #romantica #_scoop-2006

Scoop - primele ecouri

Ancheta celebrului jurnalist de investigatie Joe Strombel (Ian McShane), consacrata "ucigasului cu cartea de Tarot" din Londra, se opreste brusc in momentul in care jurnalistul moare cat se poate de inexplicabil. Dar nimic, nici macar moartea, nu-l poate opri pe Joe.

De-abia ajuns in Purgatoriu, el se hotaraste sa-i transmita ultimele informatii unei fermecatoare studente la jurnalism, Sondra Pransky (Scarlett Johansson). Aflata in trecere prin Londra, Sondra aude fantoma lui Joe in timpul unui numar de magie al iluzionistului american Splendini (Woody Allen).

Entuziasmata, Sondra se lanseaza impreuna cu Sid intr-o ancheta minutioasa, care ii duce drept la carismaticul aristocrat si politician Peter Lyman (Hugh Jackman).

Primele reactii

Incercand sa readuca la viata vechile personaje si intrigi, Scoop nu este altceva decat o scufundatura obositoare si o pelicula dezamagitoare care se adauga in portofoliul regizorului Woody Allen. Filmul va avea premiera in Romania pe 16 mai.

Contra

Variety: Dupa ce Woody Allen a facut unul sau doua filme mai serioase, fanii devotati ai acestuia au tanjit dupa umorul sau. Acum, dupa ce vor vedea Scoop, si-l vor dori pe “seriosul” Woody inapoi (Todd McCarthy)

ReelViews: Cu o mixura de comedie lipsita de vlaga si intriga obositoare, Scoop incepe sa semene cu un film prost de Alfred Hitchcock (James Berardinelli)

Detroit Free Press: Toti cei care au presupus ca Match Point a vestit renasterea unuia dintre cei mai mari regizori ai Americii, vor fi foarte dezamagiti de Scoop si nu cred ca vor mai face vreo presupunere pe viitor (Terry Lawson)

Philadelphia Inquirer: Faurit din parti memorabile ale filmelor lui Woody Allen (sa nu mai vorbim de Hitchcock), Scoop nu prea pare sa-si gaseasca propria identitate (Carrie Rickey)

Washington Post: Imi este greu sa spun, dar Scoop este cel mai prost film creat de regizorul Woody Allen (Stephen Hunter)

Pro

Hollywood Reporter: O minora, dar amuzanta creatie a lui Woody Allen, fermecata de noua sa pasiune pentru stiul de viata londonez (Kirk Honeycutt)

Arizona Republic: Filmul este o combinatie placuta intre Abbott, Costello si Foul Play, care “gadila” publicul exact unde trebuie (Bill Muller)

San Francisco Chronicle : Scoop are ceva in plus fata de Match Point si fata de toate creatiile lui Woody Allen din ultimii 10 ani. Este foarte, foarte amuzant (Mick LaSalle)

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Trailer Scoop

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea