Filme

#_righteous-kill-2008 #righteous kill #cronica #50 cent #jon avnet #robert de niro #al pacino #crime justificate

Righteous Kill - a treia oara este cu noroc

In 1974, Robert De Niro si Al Pacino au impartit meritele pentru capodopera Nasul: Partea II-a, dar nu au aparut impreuna pe ecran. In 1995, cei doi au jucat in filmul lui Michael Mann, Heat, film in care au impartit ecranul doar cateva minute. In 2008, regizorul Jon Avnet ofera cinefililor acel film pe care il asteptau de foarte mult timp – un film in care cele doua vedete impart ecranul frateste. Mai bine mai tarziu decat niciodata.

Detectivii Turk (De Niro) si Rooster (Pacino) sunt parteneri de foarte multi ani, dar inaintarea in varsta si anii petrecuti investigand crime, i-au facut putin cam cinici si suparati pe sistemul care lasa criminalii sa umble liberi pe strazi dupa ce au comis fapte de neiertat. Turk se afla intr-un punct culminant, iar asta se observa prin intermediul unei inregistrari video prin care acesta isi marturiseste unele crime.

 

Filmul incepe cu detectivul Turk, care declara in fata unei camere video ca este politist de 30 de ani si a omorat 14 persoane. Imaginile capturate de camera video reusesc sa mentina atentia spectatorului pe intreg parcursul filmului, acestea fiind prezentate pana la final in flashback-uri.

Robert de Niro si Al Pacino joaca rolurile a doi detectivi aflati pe urmele unui criminal in serie . Suna familiar, desigur, dar scenariul lui Russell Gewirtz este bine tesut si reuseste sa puna cateva piedici spectatorului.

De Niro, Pacino & Co.

Trei sferturi din film te vei abtine sa faci vreo declaratie cu privinta la un alt suspect decat cel prezentat in imagini, dar regizorul Jon Avnet complica putin lucrurile si ofera cateva “indicii” care iti vor ingreuna viziunea a la Sherlock Holmes .

 

De Niro, aratand de parca nu ar mai avea nevoie de scenele de antrenament, este detectivul Turk. Pacino, imbracat cum ne-am obisnuit, in haine negre si cu o frizura intalnita si in 88 minutes, este detectivul Rooster. Cei doi merg la fel, vorbesc la fel, si chiar impusca la fel. Turk este un vaduv implicat intr-o relatie cu Karen Corelli (Carla Gugino), un medic legist cu ganduri perverse. Despre viata personala a lui Rooster nu stim mai nimic, dar parteneriatul dintre cei doi este cea mai evidenta relatie din vietile celor doi.

De Niro si Pacino nu sunt singurii actori care mentin aceasta pelicula in picioare. Ei sunt ajutati de John Leguizamo si Donnie Wahlberg - o echipa rivala si mai tanara de detectivi si de Brian Dennehy – care joaca rolul sefului sectiei de politie. Cu exceptia lui 50 Cent, care a jucat atat de intepenit incat ar fi putut sa ia locul unui cadavru, actorii au pus totul la bataie si au mentinut povestea filmului captivanta pana la sfarsit.

Criminalul criminalilor

Intriga se invarte in jurul unui criminal in serie care omoara numai proxeneti, traficanti de droguri , pedofili si violatori, lasand in urma lui un poem scris de mana. Toate indiciile ne indica un politist sau fost politist ca fiind criminalul. De aici filmul ne ofera o multime de suspecti: de la Turk si Rooster, Karen, pana la un un fost locotenet interpretat de Alan Blumenfeld.

Desi prezenta celor doi actori in distributie este mult mai importanta decat filmul in sine, cred ca impactul ar fi fost mult mai mare daca filmul ar fi fost lansat in urma cu 20-25 de ani, cand cei doi erau mai tineri si jucau in filme ca The Untouchables sau Scarface.

Personajele principale au o relatie fraterna, mai puternica decat oricare legatura de sange. Cei doi actori, prin interpretarea acestor personaje, lasa impreisa ca fost alaturi unul de celalalt zi de zi, timp de 30 de ani. Increderea, iubirea si prietenia sunt sentimente pe care le putem citi clar pe chipul celor doi politisiti. Robert de Niro si Al Pacino au demonstrat ca pot fi duri chiar si la o varsta inaintata, dar mai ales ca pot juca impreuna ca aliati, camarazi, prieteni de-o viata.

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Trailer Righteous Kill

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea