Filme

#_88-minutes-2007

Razbunare fara adrenalina

Un film pe afişul căruia întâlnim numele lui Al Pacino stârneşte automat interesul, prezenţa sa putând fi considerată prin ea însăşi o garanţie. Din păcate, această prezenţă este şi unicul motiv pentru care „88 de minute" merită văzut, fără el acest thriller nedeosebindu-se prin nimic de avalanşa producţiilor de serie circumscrise aceluiaşi gen. Chiar dacă îşi depăşeşte net partenerii, ceea ce nici nu este greu, fiind vorba despre actori de mâna a doua, Pacino pare blazat, obosit. Nicicând de la acel dezastru cinematografic numit „ " încoace, unde apărea, într-un rol minor, alături de Jennifer Lopez şi Ben Affleck , prestaţia sa nu a fost mai lipsită ca acum de acel panaş, de acea ă sclipire caracteristică compoziţiilor sale de neuitat din „După-amiază de câine", „Parfum de femeie", „ Scarface ", „ ", „Neguţătorul din Veneţia"... Să fie de vină scenariştii şi regizorii care nu-i mai oferă partituri pe măsură? Poate. Oricum, în filmul de faţă este un profesor universitar, şef al unei catedre de psihiatrie , colaborator al FBI. În calitatea sa de expert, are un rol capital în condamnarea la moarte a unui presupus asasin în serie, chiar dacă împotriva acestuia dovezile incriminatorii nu erau convingătoare.

În ajunul execuţiei este comisă o nouă crimă, care seamănă perfect cu cele atribuite condamnatului, ceea ce ridică semne de întrebare asupra vinovăţiei acestuia, sentinţa putând fi suspendată. În aceste împrejurări, profesorul primeşte pe mobil un misterios avertisment potrivit căruia mai are de trăit 88 de minute. Numărătoarea inversă începe - în acest răstimp, ajutat de sa soţie, de un agent FBI şi de o studentă, eroul încearcă cu disperare să descopere originea ameninţărilor telefonice, în vreme ce au loc noi crime. Se face vinovat profesorul de condamnarea la moarte a unui inocent sau suntem martorii unei urzeli diabolice? Până la aflarea adevărului, minutele se scurg cu repeziciune. Spectatorii mai perspicace vor descoperi acest adevăr cu mult înaintea deznodământului, lipsit de acel nerv, de acel dinamism care făcea mult mai atractiv un film cu subiect similar (anteprogramata moarte a personajului principal), „Răzbunare şi adrenalină", chiar dacă acesta nu avea în distribuţie un nume atât de sonor. Şi în „88 de minute" se poate vorbi despre o răzbunare, dar de adrenalină, nici pomeneală.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea