Filme

#cined #proiectii de filme #filme #elevi

Proiectii de filme pentru elevii de toate varstele, la CinEd

In luna martie, perioada preferata de multe scoli pentru Saptamana Altfel, vor incepe proiectiile pentru elevi, in toate cele 6 orase in care formarile CinEd Romania au fost organizate anul acesta. Ele vor viza filmele din catalogul CinEd, care include in total 10 lungmetraje si 2 scurtmetraje, pentru elevi de toate varstele.

Datorita interesului mare manifestat de participanti, dar si pentru o aprofundare a elementelor de educatie cinematografica, in luna aprilie vor mai fi organizate doua formari intensive, cu durata de o zi, in Bucuresti si Brasov. Detaliile despre acestea vor fi anuntate in a doua parte a lunii martie.

Prima parte a proectului a avut loc in perioada 21 ianuarie – 27 februarie Societatea Culturala NexT a organizat, in cadrul programului de educatie cinematografica CinEd, 7 sesiuni de formare pentru profesorii si bibliotecarii din 6 orase – Bucuresti, Ramnicu Valcea, Iasi, Targoviste, Alexandria si Brasov. Aproape 300 de facilitatori educationali au participat la formarile coordonate de criticii de film Andrei Gorzo si Gabriela Filippi, familiarizandu-se cu platforma online si materialele pedagogice puse la dispozitie prin intermediul programului.

Filmele destinate elevilor de gimnaziu sunt El espiritu de la colmena / Spiritul stupului (Victor Erice, Spania, 1973), Uma Pedra no Bolso / Un sambure de indoiala (Joaquim Pinto, Portugalia, 1988), Shelter / Adapost, (Dragomir Sholev, Bulgaria, 2010), Il Posto / Postul (Ermanno Olmi, Italia, 1961) si Cum mi-am petrecut sfarşitul lumii (Catalin Mitulescu, 2006).

Elevii de liceu se vor putea bucura de pelicule precum En construccion / In construcţie (Jose Luis Guerin, Spania, 2001), Pierrot Le Fou / Pierrot Nebunul (regia Jean-Luc Godard, Franta, 1965), O Sangue/ Sangele (Pedro Costa, Portugalia, 1989), Cea mai fericita fata din lume (Radu Jude, 2009) si L'intervallo / Intervalul (Leonardo di Costanzo, Italia, 2012)

Varietatea de formate in care filmele sunt disponibile permite proiectarea acestora in spatii diverse - de la cinematografe cu standarde profesioniste la spatii cu echipament minimal, precum sala de clasa sau de biblioteca. Astfel, programul faciliteaza accesul elevilor la o serie de productii europene multi-premiate in festivaluri internationale, cu o valoare cinematografica autentica.

Catalogul CinEd reuneste productii provenind din 7 tari europene (Franta, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Cehia şi Romania) si va fi imbogatit cu filme noi in fiecare an.

In primul an de activitate CinEd, Societatea Culturala NexT a organizat proiectii pentru peste 1.300 de elevi de gimnaziu si liceu. Acestia au descoperit diversitatea cinemaului european si s-au familiarizat cu filmul de arta si limbajul cinematografic.

  •   2017-03-03
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.