Filme

#the king's speech #februarie 2011 #black swan #filme #romania #premiere

Premierele lunii februarie 2011

14 filme isi asteapta cuminti premierele pe marile ecrane din Romania in februarie 2011. 

Sunt multe comedii, avem si filme de aventuri, drame, animatii, thrillere, ba chiar si un western. Printre ele se regasesc  si cateva productii nominalizate la premiile Oscar din acest an: The King’s Speech, Black Swan, True Grit, etc.

 

How Do You Know    (4 februarie 2011)

 

Regia: James L. Brooks 

Distributie: Jack Nicholson, Owen Wilson, Paul Rudd, Reese Witherspoon

Lisa Jorgenson  (Reese Whiterspoon) se simte prea batrana la cei 27 de ani ai sai.  Viata ei capata abia acum sare si piper, Lisa trezindu-se curtata de doi pretendenti:  Matty (Owen Wilson), un jucator de baseball, si George (Paul Rudd), un corporatist aflat intr-o criza de identitate.

 

The Human Resources Manager  (4 februarie 2011)

 

Regia: Eran Riklis

Distributie: Gila Almagor, Mark Ivanir

Drama franco-germana-israeliana descrie calatoria epica a unui om care se stabileste intr-un colt indepartat din Europa de Est, lasand in urma un Ierusalim dominat de teroare si violenta. Productia a fost filmata in mai multe locatii din Romania: Calarasi, Transfagarasan, Valea Doftanei, Mogosoaia etc.

 

No Strings Attached  (11 februarie 2011)

 

Regia: Ivan Reitman

Distributie: Ashton Kutcher, Natalie Portman

Prietenia dintre Emma si Adam este amenintata dupa cei doi au o aventura de-o noapte. Imediat, Emma si Adam iau masuri: decid ca relatia lor este una “fara obligatii”.  Adica fiecare isi pastreaza libertatea si nu trebuie sa de-a socoteala celuilalt pentru faptele sale. Vor reusi oare cei doi sa se tina de aceasta promisiune?

 

Gnomeo and Juliet (11 februarie 2011)

 

Regia: Kelly Asbury

Distributie: James McAvoy, Emily Blunt, Patrick Stewart, Michael Caine, Jason Statham, Ozzy Osbourne

Povestea lui Romeo si a Julietei a cunoscut numeroase ecranizari. Cu siguranta insa pana acum nimeni nu s-a gandit sa-i transforme pe Romeo si Julieta in pitici de gradina animati. Drama lui Shakespears se transforma in comedie, clanurile Montague si Capulet, devenind clanurile Tomatelor din Gradina Rosie si Albastrilor din Gradina Albastra. Soundrack-ul animatiei face toti banii, continand printre altele si “Hello, Hello”, mult asteptatatul duet semnat Elton John si Lady Gaga.

 

 

The King's Speech (11 februarie 2011)

 

Regia: Tom Hooper

Distributie: Geoffrey Rush, Colin Firth, Helena Bonham Carter

Colin Firth il interpreteaza pe regele George VI al Marii Britanii, tatal actualei Regine a Marii Britanii.  George este incoronat in locul fratelui sau, care a ales sa abdice. Problema cea mare a noului rege este o balbaiala pe fond nervos, care ii pune in pericol autoritatea. George va angaja insa un logoped care va incerca sa-l vindece acest tic enervant. The King’s Speech este vedeta galei Oscar 2011, filmul lui Tom Hooper avand primind cele mai multe nominalizari la Oscar, 12 la numar.

 

 

The Kids Are All Right  (12 februarie 2011)

 

Regia: Lisa Cholodenko

Distributie: Annette Bening, Julianne Moore

Annette Benning si Juliane Moore isi testeaza limitele in acest film, jucand rolul a doua lesbiene casatorite, care au au si doi copii (conceputi cu ajutorul unui donator de sperma anonim). Dar ce te faci cand copiii vor sa afle cine este tatal lor? Povestea ia o intorsatura hilara atunci cand donatorul se indragosteste de una dintre cele doua femei.

 

Io sono l'amore (18 februarie 2011)

 

Regia:Luca Guadagnino

Distributie:Flavio Parenti, Tilda Swinton

Io sono l'amore este un film realizat in 2009, dar care apare pe ecranele noastre abia dupa doi ani. Pelicula regizorului italian Luca Guadagnino este o tragica poveste de amor derulata in orasul Milano. Filmul urmareste prabusirea  clasei burgheze sub presiunea pasiunilor si sentimentului de dragoste neconditionata.

 

The Eagle (18 februarie 2011)

 

Regia: Kevin Macdonald

Cu: Channing Tatum, Jamie Bell, Paul Ritter, Donald Sutherland

The Eagle are toate ingredientele unui film de succes: actiune , aventura, drama si multa istorie. Tanarul centurios Marcus Aquila incearca sa descopere misterul disparitiei intregii legiuni a noua, cat si a vulturului de aur, simbolul acesteia. Misiunea nu va fi deloc usoara, Marcus trebuind sa poarte o serie de lupte cu triburile de barbari.

 

I Am Number Four (18 februarie 2011)

 

Regia: D.J. Caruso

Distributie: Alex Pettyfer, Teresa Palmer

I am number four este un action S.F. despre noua copii cu puteri supranaturale care,  impreuna cu insotitorii lor, reusesc sa supravietuiasca unui razboi de pe Lorien, planeta lor natala. Se stabilesc pe Terra, insa nu scapa de  dusmani, care au pornit deja pe urmele lor.

 

Unknown  (18 februarie 2011)

 

Regia: Jaume Collet-Serra

Cu: Liam Neeson, Diane Kruger, Aidan Quinn

Liam Neeson joaca rolul unui barbat care se trezeste din coma si descopera cu stupoare ca i-a fost furata identitatea.  Eroul nostru va incerca cu ajutorul unei tinere sa afle cine este cel care i-a facut acest rau.

 

London Boulevard  (25 februarie 2011)

 

Regia: William Monahan

Distributie: Ray Winstone, Colin Farrell, Keira Knightley, Ben Chaplin

William Monahan, scenaristul lui The Departed,  pelicula premiata cu patru Oscaruri in 2007, isi face debutul regizoral cu London Boulevard, drama romantica despre un infractor proaspat eliberat din puscarie care se indragosteste de o actrita.

 

Black Swan  (25 februarie 2011)

 

Regia: Darren Aronofsky

Distributie: Natalie Portman, Mila Kunis, Winona Ryder

 

Black Swan este un excelent thriller psihologic, realizat de un Darren Aronofsky, cel care a realizat apreciatele Requiem for a Dream sau The Wrestler.

Nina (Natalie Portman) este o balerina care isi sacrifica viata personala de dragul baletului. Nina are toate sansele sa primeasca rolul principal din Swan Lake, noua premiera a stagiunii. Nina o interpreteaza cu inocenta si gratie pe White Swan. In schimb, ea trebuie sa se descurce si cu cel de-al doilea rol, cel al lui Black Swan, pe care insa il interpreteaza mecanic, fara pasiune. Este momentul in intra in joc Lily, contracandidata care re potriveste perfect in rolul maleficei Black Swan.

 

Hall Pass (25 februarie 2011)

 

Regia: Bobby Farrelly, Peter Farrelly

Distributie: Jason Sudeikis, Owen Wilson, Jenna Fischer

Owen Wilson si Jason Sudeikes intepreteaza rolurile unor barbati care experimenteza o noua metoda prin care scapa de rutina casniciei. Ei au voie sa-si insele sotiile, chiar cu acordul acestora.  Cei doi descopera insa cu stupoare ca si consoartele lor se angajeaza in relatii extraconjugale.

 

True Grit (25 februarie 2011)

 

Regia: Ethan Coen, Joel Coen

Distributie: Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin, Hailee Steinfeld

True Grit este un remake realizat de Joel si Ethan Coen dupa pelicula omonima din 1969, in care rolul principal era interpretat de John Wayne. Filmul infatiseaza povestea unei adolescente care angajeaza un serif alcoolic (Jeff Bridges) pentru a-l ucide pe asasinul tatalui ei. True Grit a primit  10 nominalizari la premiile Oscar 2011, inclusiv la categoriile “Cel mai bun actor principal”, “Cel mai bun film” si “Cel mai bun regizor”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea