Filme

#premiera #romania #castigator #festival #cannes 2010 #oameni si zei

Oameni si zei, marele castigator la Cannes 2010, va rula si Romania

Oameni si zei/ Des Hommes et des Dieux, castigatorul Marelui Premiu la Cannes 2010, va rula si in cinematografele din Romania, din 4 martie. 

Filmul are la baza povestea calugarilor cistercieni din Tibhirine, in Algeria, din 1993, pana la rapirea lor din 1996 de catre Grupul Islamic Armat. Rapirea si uciderea celor sapte calugari francezi din Tibhirine, in 1996, a fost unul dintre punctele culminante ale violentei si atrocitatilor din Algeria, urmare a confruntarii dintre guvern si gruparile teroriste extremiste pentru preluarea puterii. 

Regizat de Xavier Beauvois, deopotriva regizor, scenarist si actor, lungmetrajul are 11 nominalizari la Premiile Cesar din acest an, considerate echivalentul francez al Premiilor Oscar, fiind pelicula cu cele mai multe nominalizari din 2011. 

oameni si zei este nominalizat la categoriile: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Xavier Beauvois), Cel mai bun actor ( Lambert Wilson ), Cel mai bun actor in rol secundar (o dubla nominalizare: Michael Lonsdale , Olivier Rabourdin), Cel mai bun scenariu original (Etienne Comar, Xavier Beauvois), Cel mai bun sunet (Jean-Jacques Ferran, Vincent Guillon, Eric Bonnard), Cea mai buna imagine (Caroline Champetier), Cel mai bun montaj (Marie-Julie Maille), Cele mai bune costume (Marielle Robaut), Cele mai bune decoruri (Michel Barthelemy).

Cea de-a 35-a editie a galei Premiilor Cesar va avea loc duminica, 27 februarie, la Theatre du Chatelet din Paris si va fi prezidata de actrita americana Jodie Foster.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea