Filme

#_my-bloody-valentine-3-d-2009 #film #cronica #thriller #horror #3d #my bloody valentine

My Bloody Valentine - horror cu mineri 3D

Pe wikipedia aflam ca in cinematografie, termenul 3D este folosit pentru a descrie un sistem de prezentare vizual care incearca sa mentina sau sa recreeze imaginile in miscare tridimensionale – adica iluzia de adancime vazuta de spectator.

In majoritatea cazurilor, tehnica implica filmarea simultana a doua imagini cu doua camere dotate identic, care sunt programate sa filmeze intr-o sincronizare perfecta. Camerele sunt pozitionate una langa alta, filmand la un unghi de 90 de grade prin intermediul unor oglinzi.

RealD este o tehnologie noua de proiectie 3D care nu necesita doua proiectoare, spre deosebire de proiectoarele 3D mai vechi. In categoria RealD gasim filme ca Beowulf, Journey To The Center Of The Earth 3D si bineinteles My Bloody Valentine 3D.

Da, si eu m-am zapacit. E mai usor de inteles ca te duci la cinema si iti pui o pereche de ochelari care fac imaginea aia incetosata sa fie clara si… 3D.


Despre my bloody valentine si cum sa devi un serial killer

In 1981, cand s-a filmat originalul, cred ca prducatorii erau disperati sa gaseasca o imagine noua, demna de un criminal in serie . Dar sa fim seriosi, un miner cu masca de gaze a la Darth-Vader? Ce legatura are asta cu Valentine’s Day? Daca vrei sa incepi un macel de Ziua Indragostitilor de ce nu te costumezi intr-un copilas inaripat cu pampers pe el care omoara lumea cu arcul si sagetile?

In urma cu zece ani, intr-un orasel numit Harmony, Tom Hanniger (Jensen Ackles), un miner neexperimentat, a cauzat un accident in mina tatalui sau, care a dus la moartea a cinci persoane.

Singurul supravietuitor, Harry Warden (Richard John Walters) isi cautat razbunarea dupa ce iese din coma. Exact la un an de la accident, ca asa se intampla in toate filmele – crimele au loc la exact un an, cinci sau zece - de Ziua Indragostitilor, cand s-a trezit din coma a omorat 22 de oameni, dupa care a fost omorat in mina in care s-a intamplat tragedia.

Zece ani mai tarziu (exact ce ziceam) Tom Hanniger se intoarce in oras, culmea, de Ziua Indragostitilor, inca marcat de accidentul pe care l-a cauzat. Incercand sa se impace cu trecutul, el se lupta si cu sentimentele pentru fosta sa iubita, Sarah (Jaime King), care acum este casatorita cu Axel (Kerr Smith), seriful orasului.

Cum a ajuns in oras, cum au inceput crimele. Dupa ani de liniste, un personaj din trecutul intunecat al orasului Harmony se trezeste. Cu o masca de gaze pe fata si inarmat cu un tarnacop, un criminal de neoprit se dezlantuie – asta cel putin vor ei (creatorii acestui film) sa credem, insa adevarul este mult mai bland. Pe masura ce acesta se apropie tot mai mult de ei, Tom, Sarah si Axel realizeaza ca acesta ar putea fi chiar Harry Warden, care s-a intors sa se razbune.

Un masacru de Valentine’s Day ca asa vor ei

Problema filmului My Bloody Valentine 3D nu vine din partea violentei dezgustatoare – ca pana la urma urmei este un film horror. De fapt, fanii genului vor fi impresionati de aceasta abordare old-school a crimelor.

Nu, problema este ca dupa primul ochi scos cu tarnacopul nu mai exista nimic. Modalitatile prin care poti ataca pe cineva cu aceasta unealta sunt limitate, iar regizorul Patrick Lussier le-a incercat pe toate (prin ochi, prin gat, prin crestetul capului, in stomac, etc…), dar dupa doua, trei secvente nu mai impresioneaza cu nimic.

Singurul motiv pentru care recomand acest film este tehnologia 3D, noua inca in Romania si care face minuni chiar si pentru un film ca My Bloody Valentine, care arunca “spre public” cu obiecte ascutite, unelte pentru minerit, explozii sau gloante.


Trailer My Bloody Valentine 3-D

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea