Filme

#the fly #terminator #dracula #jurassic park #gods and monsters #king kong #efecte speciale #oscar #film #cinema

Monstrii premiati cu Oscar

Sperie-te! Sperie-te rau de tot! Sau ai putea sa te inchizi in casa si sa iti lipsesti pe usa anuntul cu "Balaur rau!". Apoi, iti recomand sa citesti acest material despre monstrii care au impresionat de-alungul vremii Academia Americana de Film .

The Fly – Oscar in 1987

Primul monstru care a castigat Oscarul a fost un muscoi. Muscoiul, creatura simpatica mai ales in timpul iernii cand hiberneaza prin vreun colt prafuit, a facut baz-baz si a intrat fix in camera in care Seth Brundle (Jeff Goldblum) tocmai se teleporta. De aici sa vezi complicatii, dileme si sperieturi. Astfel, Seth Brundle, care era un respectabil om de stiinta, a inceput el insusi sa se transforme in musca.

Pentru filmele din zilele noaste insiropate peste masura cu efecte speciale CGI, povestea din The Fly pare, poate, neinteresanta. Dar in 1987, cand a castigat Oscarul pentru cel mai bun machiaj, filmul a creat zarva mare si astfel a intrat in istoria cinematografiei .

Urmareste trailerul filmului The Fly:

Terminator 2 – 4 Oscaruri in 1992

Nu se stie exact de ce, pasionatii de filme simt neincetat nevoia de a fi salvati. Sau macar doresc sa fie asigurati si reasigurati ca daca planeta noastra ar fi amenintata de vreo catastrofa, ar exista niste forte speciale care sa o salveze. Astfel, Hollywoodul s-a angajat sa salveze constant planeta si i-a inventat pe Bruce Willis si cyborgul Terminator.

De data aceasta, insa, robotii au castigat in fata oamenilor. In toata cariera sa, Bruce Willis nu a fost onorat cu niciun Oscar, in timp ce Terminator 2: The Judgment Day, cu Arnold Schwarzenegger, a primit 4 Oscaruri in 1992.

Urmareste trailerul filmului Terminator 2: The Judgment Day:

Dracula – 3 Oscaruri in 1993

Colti, manipulare, seductie, sange. Dragi romani, bucurati-va caci despre noi este vorba. Mai exact despre stramosul nostru, Vlad Tepes, pe care strainii il alinta duios, Dracula. Povestea o stiti si chiar daca nu este adevarata, nu mai spuneti si la altii deoarece, oricum, nu va va crede nimeni.

Nu de alta, dar Dracula e un fel de sex simobol horror pentru Hollywood, iar povestea lui a fost ecranizata, de-a lungul timpului, in nenumarate filme. In regia lui Francis Ford Coppola si cu o distributie din care nu au lipsit Gary Oldman, Anthony Hopkins, Keanu Reeves sau Winona Ryder, ultimul film care l-a avut in prim-plan pe Dracula, a castigat 3 Oscaruri in 1993.

Urmareste trailerul filmului Dracula:

Jurassic Park – 3 Oscaruri in 1994

Academia Americana de Film a manifestat, de-a lungul timpului o afectiune speciala pentru zburatori. Astfel ca, dupa muscoiul premiat cu Oscar, ce alt zburator credeti ca a urmat? Bineinteles, cea mai intensa obsesie a americanilor: dinozaurii. Dinozaurii au fost si ei zburatori, in unele etape ale evolutiei lor.

Pamantul care se zguduia sub labele dinozaurilor gigantici, precum si alte efecte speciale create in acest film, au revolutionat cinematografia anilor ’90. Specialistii au aplaudat, spectatorii au lacrimat pentru bietii dinozauri buni si s-au speriat de dinozaurii rai. La final: victorie! Jurassic Park-ul lui Steven Spielberg a castigat 3 Oscaruri in 1994.

Urmareste trailerul filmului Jurassic Park:

gods and monsters - Oscar in 1999

In 1999 a venit si randul lui Frankenstein. Povestea omului de stiinta care a facut din resturi de cadavre o fiinta cu atribute umane a fost pusa transpusa pe pelicula de nu mai putin de treisprezece ori. Spre surprinderea tuturor, filmul n-a fost premiat pentru efecte speciale ca in cazul altor pelicule cu monstri, ci a fost remarcat pentru scenariu.

Astfel ca, dupa aproape 70 de ani de la primul film cu Frankenstein, Bill Condon (regia si scenariul) a creat Gods and Monsters si a gasit astfel modalitatea optima de a-l reprezenta pe cel mai celebru monstru al secolului al – XIX- lea.

Urmareste trailerul filmului Gods and Monsters:

King Kong - 3 Oscaruri in 2006

Un barbat si o femeie se iubesc nespus. El este sexy si destept, ea este sexy si curajoasa. Unde se iubesc ei? Pe o insula misterioasa locuita de o maimuta infricosatoare, urata, needucata si destul de prostuta. La un moment dat, ca intr-un vis urat , tanara fata are o dilema: sa il aleaga pe barbatul destept si sexy sau sa il aleaga pe maimutoiul de King Kong. Stiti deviza misoginilor "femeia, o vesnica necunoscuta"? Ei, da, si femeia din King Kong a ales maimuta. Ca in realitatea de toate zilele, nu?

Iubareata maimuta King Kong i-a impresionat pe specialistii cinematografiei americane abia in urma cu trei ani, chiar daca povestea ei a mai fost ecranizata de vreo cateva ori. Efectele speciale din acest film au fost foarte apreciate, regizorul Peter Jackson a demonstrat inca o data ca Oscarurile obtinute pentru Lord of the Rings nu au fost o intamplare, iar Naomi Watts si Adrien Brody au format un cuplu electrizant. Astfel ca, in 2006, trei Oscaruri au fost rezervate pentru King Kong.

Urmareste trailerul filmului King Kong:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea