Filme

#_monster-in-law-2005

Monster in Law - Fonda se dueleaza cu Lopez

"Monster in law" este filmul care o readuce pe ecrane pe Jane Fonda dupa o pauza de 15 ani. Participarea ei in cadrul acestui proiect nu ar fi fost sigura daca filmarile la "Elizabethtown" nu ar fi fost amanate cu cateva luni. Fonda a declarat ca pentru acest rol s-a inspirat si a incercat sa-l imite pe fostul ei sot- Ted Turner -mogul media. Si pentru ca a fost casatorita cu acesta o perioada destul de lunga, a reusit sa-l parodieze intr-o maniera cat se poate de izbutita. Pe parcursul filmului regasim la Fonda aceeasi distinctie si maleabilitate in joc etalate in filme precum "The morning after", "Klute" sau "Coming home". E adevarat ca aceasta pelicula nu este croita pe masura unei actrite de talia ei dar cu siguranta i-a adaugat sare si piper. Alaturi de Wanda Sykes, care detine rolul asistentei ei, sunt singurele care reusesc sa mai salveze pe alocuri aceasta comedie romantica mediocra si sa ne amuze.

Jennifer Lopez este deja multi-milionara dar asta nu o opreste sa fie din ce in ce mai lacoma si sa aleaga participari in filmulete romantice de duzina precum " Maid in Manhattan ", "Gigli" sau "The wedding planner"... A ajuns un produs comercial care nu mai e atat de gustat nici macar de mase. Imi placea mai mult la inceputul carierei ei cinematografice cand aparea in filme regizate de Oliver Stone sau Soderbergh. "Out of sight" si "U-turn" chiar o puneau in valoare. E foarte dificil sa mai revina la acel nivel dar are o sansa in 2006 cu " An Unfinished life " regizat de Lasse Hallestrom care a mai facut "What’s eating Gilbert Grape" si "Shipping news". In "Monster in law", Lopez e o persoana care fuge de joburi prea "solicitante". Prefera sa fie chelnerita de ocazie sau sa aiba grija de caini si sa alerge cu ei pe plaja, profitand de soare si briza marii. Intr-o dupa-amiaza istovitoare in timp ce se odihnea pe nisip alaturi de cateva patrupede, este remarcata de un fat-frumos cu suflet bun care este evident doctor... Dr.Kevin Fields (Michael Vartan) este cucerit destul de repede de tanara Charlotte si decide ca ea este sufletul lui pereche si viitoarea lui sotie. Vartan face parte din decor, nu reuseste sa- ne atraga atentia cu nimic in afara aspectului lui atragator. Poate ca rolul din "Alias" l-a inscris intr-un sablon ce nu mai poate fi spart, iar despartirea de Jennifer Garner l-a secatuit de orice urma de talent. Sau poate inca nu a fost creat rolul potrivit pentru el.

Acest scenariu banal si previzibil care reprezinta debutul Anyei Kochafl trebuia sa ofere totusi un obstacol important in derularea impecabilei povesti. Cu atat mai mult cu cat prima jumatate de ora a fost cam plictisitoare. Mama doctorului-Viola (Jane Fonda) fusese inlocuita din propriul show tv de succes cu o tinerica plina de "calitati" si facuse ulterior o vizita de trei lui la o clinica psihiatrica. Vestea ca va deveni soacra nu o bucura deloc. Scurtul tratament pentru caderi nervoase nu pare sa fi dat roade si in lipsa altei ocupatii decide sa o desparta pe Charlotte (Jennifer Lopez) de fiul ei.

Robert Luketic a mai regizat "Win a date with Tad Hamilton" si " Legally blonde ". Aceste experiente anterioare i-au conferit ceva fler in modul de a urmarii pana in cele mai mici detalii constructia scenelor comice. Binenteles ca mi-a placut momentul in care Viola viseaza ca o tranteste pe Charlotte cu nasul in tort de mai multe ori consecutiv, sau razbunarea umilitoare pe care i-o serveste viitoarea nora in bucatarie. Prestatia lui Lopez devine mai consistenta din momentul in care nu-si mai menajeaza soacra si decide sa lupte pentru iubitul ei. Totusi Fonda o eclipseaza si surclaseaza chiar in rol de dama nebuna si rea. Scurta aparitie a lui Adam Scott in rolul amicului homosexual si a lui Elaine Stritch ca soacra a Violei au fost alegeri inspirate care mi-au smuls cateva rasete zgomotoase.

"Monster in law" a fost distractiv dar e un film destul de slab chiar si pentru categoria din care face parte. Scenariul e cauza principala si target-ul feminin. " Two weeks notice ", "My best friend’s wedding" sunt comparativ aproape niste clasice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea