Filme

#_mirrors-2008 #alexandre aja #horror #remake #kiefer sutherland #oglinzi malefice

Mirrors - spaime ieftine intr-o cladire fantoma din Bucuresti

Bau! Daca aveti oglinzi prin preajma, chiar si retrovizoare, dati-le repede jos, acoperiti-le sau macar evitati sa va mai aranjati in fata lor, caci de partea cealalta se afla raul. Sau cel putin asa ne avertizeaza regizorul .

Oglinda oglinjoara, cine-i cel mai psihopat din tara?

Ben Carson ( lui Aja de a facemirrors din acest horror un film psihologic easueaza printre replicile redundante si sperieturile ieftine vazute si revazute in alte productii de gen. Ca sa va dau un exemplu: Ben incearca sa-i explice sotiei ce fenomene declanseaza oglinzile si singura replica inteligenta (discutabil) pe care o poate emite este “What if the mirrors are reflecting something that’s beyond our reality?” (Daca oglinzile reflecta ceva ce se afla dincolo de realitatea noastra?) Sincer, replica nu-si are locul in film, ca sa nu mai spun ca este trantita la jumatatea lui, dupa ce personajul principal se chinuie sa ne demonstreze timp de aproape o ora de ce sunt in stare oglinzile. Si exemplele de acest gen pot continua.

Nici efectele speciale nu sunt prea convingatoare si cu siguranta ati vazut altele mai bune, iar Kiefer Sutherland nu arata nimic nou, doar isi reia rolul din serialul 24.

Este imposibil sa nu recunoasteti in film una din cladirile fantoma ale Bucurestiului ce bantuie peisajul de pe malul Dambovitei inca dinainte de ’89: Academia de Stiinte metamorfozata in fost magazin de lux, fost sanatoriu de boli mintale .

Mirrors pare a fi varianta de groaza a comediei cu Ben Stiller, Night at the Museum (O noapte la muzeu), dar, daca sunteti mai speriosi din fire, filmul va garanteaza cateva tresariri bune. Daca va astepti la un horror hardcore , luati-va gandul, caci filmul este destul de cumintel chiar si in ceea ce priveste cantitatea de sange cu care jongleaza regizorul.

NOTA 6/10



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea