Filme

#_meet-the-spartans-2008

Meet the Spartans - primele ecouri

Meet the Spartans ironizeaza celebrul blockbuster 300 - Eroii de la Termopile, dar nici alte filme nu vor scapa nemacelarite de catre duo-ul care a realizat Epic Movie si Date Movie, alte doua parodii bine primite de public, dar nu si cu succes la critica.

Regele Leonidas , care are o atractie neobisnuita pentru fizicul barbatesc , trebuie sa se reuneasca cu cel mai atragator si cu cel mai respingator dintre barbatii spartani pentru a opri invazia Persanilor.

Primele reactii

Consensul general la care critica a ajuns nu a fost tocmai unul placut, filmul fiind catalogat drept "resturi razuite de pe fundul cazanului cinematografic". Regizorii Jason Friedberg si Aaron Seltzer nu au reusit sa scoata nimic nou fata de filmele predecesoare, Epic Movie si Date Movie, de altfel, niste filme care au avut acelasi "succes" la critici. Premiera filmului in Romania va avea loc pe 22 februarie.

Contra

New York Times: Jason Friedberg si Aaron Seltzer, echipa responsabila pentru Meet the Spartans, ne demonstreaza ca e mult mai usor sa ridiculizezi alte filme, decat sa creezi unul propriu (Jeannette Catsoulis)

Variety: Aiurea, neconvingator si dureros de neamuzant. O incercare disperata dar nereusita de a face glume pe seama show-urilor TV, jocurilor video populare, chiar si pe seama celor mai usoare tinte, vedetele supraexpune (Joe Leydon)

Hollywood Reporter: Scenaristii si regizorii Jason Friedberg si Aaron Seltzer ne prezinta a treia formula a efortului lor de a aduna diferite culturi ale cinematografiei pentru a acoperi lipsa de inteligenta a filmului (Frank Scheck)

New Times: "In aceasta seara cinam in Iad!" ("Tonight, we dine in hell!"), este una dintre cele mai citate replici ale filmului 300, iar daca va ganditi la sensul acestei replici, raspunsul il veti afla in timpul vizionarii filmului Meet the Spartans (Luke Y. Thompson)

Film Threat: Este o raritate ca un film sa imi creeze stari de greata, dar Meet the Spartans a reusit sa ma surprinda. Aaron Seltzer si Jason Friedberg sunt niste barbati care si-au creat o cariera cu filme ca " Scary Movie " si Epic Movie, dar din pacate "acesti doi barbati" nu au niciun pic de creativitate in ei (Felix Vasquez Jr.)





Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea