Filme

# les films de cannes #cinefili romani #cinefili #cannes #film

Maraton de filme pentru cinefilii romani, la Les Films de Cannes a Bucarest

Cinefilii din Romania au un motiv in plus de bucurie. In aceasta perioada au ocazia sa vizioneze in cadrul evenimentului Les Films de Cannes a Bucarest, in premiera, filmele propuse de Franta si Belgia la Oscar 2016. In cadrul festivalului vor fi proiectate zeci de filme in premiera absoluta in Romania, in peste 100 de proiectii, unele programate in prezenta cineastilor, masterclass-uri, mese rotunde, retrospective si alte evenimente speciale. Iata cinci dintre cele mai importante productii!

Arabian Nights

"Fie te ia prin surprindere totul, fie nimic", scrie "The Guardian" despre filmul lui Miguel Gomes, o aventura cinematografica de 338 de minute in care povestile seherezadei din "O mie si una de nopti" sunt transplantate in Portugalia de azi. impartit in trei parti si proiectat la Cannes in sectiunea Quinzaine des Realisateurs, Arabian Nights e amuzant, percutant si suprarealist. Partea a doua, Arabian Nights: Vol. 2 - The Desolate One, va reprezenta Portugalia la Oscarul pentru Cel mai bun film strain. Spectatorii Les Films de Cannes a Bucarest vor avea ocazia sa vizioneze filmul in maraton si sa-i puna intrebari la final regizorului Miguel Gomes (Tabu), care va avea o interventie live prin Skype.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea