Filme

#liam #neeson #luc #besson #pierre #morel #famke #janssen #actiune #thriller #2008 #_taken-2008

Liam Neeson aduce teroarea in Paris

Cu un inceput linistit, dar care iti lasa sentimentul ca ceva rau se va intampla, Taken este un thriller european marca Pierre Morel / Luc Besson, cu o distributie americana din care fac parte Liam Neeson si Famke Janssen - combinatia perfecta pentru un film intens.

Liam Neeson joaca rolul unui fost agent secret indraznet, care are la dispozitie 96 de ore pentru a-si salva fiica din mainile unei bande de infractori albanezi specializati in traficul de carne vie.

Regizorul Pierre Morel, creatorul filmului In suburbii – film ce incearca sa prezinte intr-un mod inedit sportul parkour - , alaturi de regizorul si scenaristul Luc Besson, ofera filmului o anume agilitate, sarind peste detaliile plictisitoare. Astfel il vedem pe actor in Los Angeles vorbind la telefon cu fiica sa, apoi in doi pasi si trei miscari se afla la Paris, in fata aeroportului creand deja haosul.

Filmul descrie foarte bine felul in care o astfel de retea de traficanti actioneaza. De la rapire/corupere, la modul in care incearca sa le oblige pe femei sa se prostitueze, cum se intampla toate acestea si ce se intampla cu fetele care nu coopereaza. Un fapt care dezgusta si ingrozeste, tinanad cont, mai ales, ca subiectul filmului este unul cu care societatea contemporana se confrunta.

Poate ca lumea ar fi fost mai linistita daca ar fi existat mai multi parinti ca eroul nostru, care nu prea pare sa tina cont de obstacole in urmarirea scopului sau.

Un alt fapt de remarcat sunt tehnicile de lupta, similare cu cele din seriaBourne. Putine arme, cel putin din partea lui Neeson, dar foarte multa tehnica in lupta corp la corp.

Fara prea multe comentarii si stat la discutii, condus doar de disperarea parinteasca, personajul principal distruge aproape toata populatia albaneza corupta din Paris (toata populatia facand parte din mafie) si distruge una dintre numeroasele retele ale mafiei.

Liam Neeson, desi isi va sarbatori in curand cea de-a 56-a zi de nastere , interpreteaza roul cu maiestrie din ambele puncte de vedere: un tata disperat si un fost agent experimentat in tehnici de lupta si situatii de criza.

Daca esti fanul filmului de actiune alert atat in cadre, cat si in scenariu, inseamna ca Taken este filmul pe care nu trebuie sa-l ratezi.

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Trailer Taken

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea