Filme

#la drum cu tata #kinodiseea #kinodiseea film festival copii

"La drum cu tata", in premiera la KINOdiseea

Luna noiembrie este dedicata copiilor. Incepand cu data de 10 noiembrie, timp de 11 zile are loc, la Bucuresti, Festivalul de film dedicat copiilor, KINOdiseea. Acesta este cel mai mare festival de film dedicat copiilor din Europa Centrala si de Sud-Est.

 

Pentru acest an KINOdiseea a pregatit nu mai putin de 38 lungmetraje, 80 scurtmetraje, 28 de ateliere si un bal mascat. Printre filmele selectate, se regasesc premiere nationale si internationale, filme premiate si apreciate de critici si public, printre care si filmul de debut al regizoarei Anca Miruna Lazarescu - "La drum cu tata".

Regizoarea Anca Miruna Lazarescu este cunoscuta pentru scurtmetrajul "Apele Tac". Filmul "La drum cu tata" este filmul de debut al regizoarei si totodata cel mai premiat scurtmetraj romanesc din toate timpurile, cu peste 80 de premii castigate la festivalurile internationale, va avea premiera la KINOdiseea.

Actiunea filmului se intampla in 1968, la Arad. Fratii Mihai si Emil, de origine romano-germana, au un singur lucru in comun: ingrijorarea pe care o simt fata de tatal lor bolnav. Mihai, fratele mai mare, pare sa se fi impacat cu soarta in Romania ceausista, unde este medic si, cu inima indoita, informator al securitatii. Emil insa, lupta cu infocare impotriva amprentelor staliniste, intrand astfel in situatii din care numai prudenta fratelui sau mai mare il poate salva. Intr-o zi, soseste vestea ca tatal lor poate fi operat la Dresda. Ne aflam insa in anul 1968, iar ei intalnesc, in calea lor spre destinatie, tancurile care aveau sa fie implicate in Primavara de la Praga. De vreme ce Romania refuza sa se alieze cu Uniunea Sovietica, cei trei ajung intr-o tabara temporara in RDG. Din cauza interventiei granita germano-cehoslovaca se inchide, iar cei trei nu se mai pot intoarce inapoi in Romania.

Negasind o alta solutie pentru apatriere, celor trei li se ofera o viza de tranzit si le este, astfel, ingaduit accesul in Republica Federala Germana. Complet nepregatita, familia trece peste hotare: intalnire neasteptata cu dusmanii de clasa – poate aceasta situatie sa se termine cu bine?

Filmul va avea premiera duminica, 13 noiembrie, de la ora 19:30 la CinemaPro si va fi reluat luni, 14 noiembrie, de la ora 17:00, la Cinema Elvira Popescu. La ambele proiectii ale filmului vor fi prezenti regizoarea filmului Anca Miruna Lazarescu si actorii Alex Margineanu si Razvan Enciu.

Mai multe detalii despre filmele din competitie si programul festivalului il poti gasi pe site-ul kinodiseea.ro.

Festivalul KINOdiseea se va desfasura anul acesta in perioada 10-20 noiembrie la Cinema PRO, Cinemateca Eforie, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul taranului Roman si Hollywood Multiplex.

De luni pana vineri, la Cinemateca Eforie, intrarea este libera la proiectiile de la orele 10:00 si 12:00 si este necesara rezervarea locurilor pe eventbook.ro, pentru restul proiectiilor din timpul festivalului biletele costa 7 lei pentru copii si 10 lei pentru adulti si se pot achizitiona tot de pe eventbook.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea