Filme

#_asasinarea-lui-jesse-james-de-catre-lasul-robert-ford-2007

Jesse James vs. lasul Robert Ford

Filmul este o surpriza foarte frumoasa si un experiment de recomandat tuturor cinefililor. Asa cum au spus-o multi, intradevar Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford este o opera de arta la propriu si un exercitiu tehnic manuit inteligent si profesional atat de realizatori, cat si de o distributie extrem de talentata in acest caz.

Pe langa surpriza revederii unui actor ca Brad Pitt intr-un rol mai mult decat impresionant, am ramas aproape fara suflu la intreaga evolutie a tanarului Casey Affleck in rolul "lasului Robert Ford".

Cred ca suntem cu totii familiari cu povestea talharului Jesse James si a gastii lui. A fost unul dintre cei mai cautati talhari ai timpului, iar, dupa moartea sa neasteptata, a ajuns atat o sursa de comert, cat si una dintre cele mai iubite si cunoscute figuri ale momentului. Un talhar nemilos, cu sange rece , dar care a reusit sa isi intemeieze o familie si sa isi construiasca o viata personala separata de cea "profesionala" nelasandu-se prins de autoritati pana la momentul mortii sale.

Nu as vrea sa va stric placerea vizionarii si, mai ales, a "primei intalniri" cu cele aproape 3 ore de vizionare, asa ca voi trece in revista cateva dintre cele mai demn de mentionat elemente ale filmului.

Casey Affleck in rolul "lasului Robert Ford", cel care a indraznit sa curme viata celebrului talhar, a fost o adevarata revelatie. Evolutia personajului de-a lungul povestii este extrem de reala, sincera si veridica incat ai impresia ca tot ce vezi, vezi prin ochii lui. De la cele mai marunte gesturi si la cele mai false zambete pana la rabufniri calculate si dorinte de faima, personajul interpretat de Affleck (pe care il stim mai bine din seria Ocean unde a jucat alaturi si de Brad Pitt) devine o adevarata experienta atat vizuala, cat si de perceptie, iar rolul este mai mult decat potrivit pentru a-i aduce actorului si un Oscar pentru rol secundar.

Pe langa revelatia filmului de care va vorbeam, nici evolutia lui Brad Pitt nu se lasa mai prejos. De la Agentul Smith la transformarea in talhar mult mai complex decat o cereau timpurile, Pitt reuseste sa convinga sub toate aspectele, iar aparitia sa de barbat dur, sexi si sensibil in acelasi timp merita toate privirile.

Si daca actorii m-au impresionat intr-atat incat sa recomand un Oscar, imaginile si muzica filmului m-au lasat masca. Nu va asteptati sa vedeti efecte speciale intr-un western cu impuscaturi si urmariri pe cai. Ceea ce veti primi in schimb este mult mai mult: imagini si stop cadre demne de pus la vedere oriunde si un soundtrack care nu face decat sa incheie cercul perfect deschis de vizual.

Iar pe imbinarea creata de vizual si muzica, interpretarea veridica si sincera si mana regizorala experta pana la cele mai mici detalii devin logice, impresionante si adevarate.

Filmul extrem de sugestiv intitulat Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford, deoarece exact asta ne arata si ne da  - asasinarea celui mai celebru talhar de omul care si-a dorit sa fie el si sa se bucure de aceeasi faima -, merita vazut si-l recomad din toate punctele de vedere.

NOTA: 10/10





Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea