Filme

#collateral #django unchained #the soloist #jamie_foxx #ray # filme Jamie Foxx #the kingdom

Jamie Foxx: Top 5 cele mai bune filme

Jamie Foxx, alaturi de Denzel Washington si Cuba Gooding Jr., este unul dintre cei mai importanti actori de culoare care s-au remarcat la Hollywood in ultimele doua decenii. Recenta aparitie in senzationalul "Django Unchained" al lui Quentin Tarantino ne-a indemnat sa "rascolim" prin filmografia lui Fox si sa redescoperim si alte filme de referinta.


1. Ray (2004)

In fruntea listei se afla "Ray", excelenta ecranizare a vietii lui Ray Charles, una dintre legendele muzicii soul, R&B si blues. Jamie Foxx il portretizeaza admirabil pe marele Ray si reuseste sa sa interpreteze fara cusur piesele de rezistenta ale acestuia: "I've Got a Woman", "Hit the Road Jack", "Georgia on My Mind" etc.


2. The Soloist (2009)

In "The Soloist", Jamie Foxx este Nathaniel Ayers, un violonist de geniu care, dupa ce se confrunta cu o forma de schizofrenie in timpul facultatii, isi pierde casa si ajunge sa cante la colt de strada. Povestea emotionanta a lui Nathaniel este descoperita de jurnalistul Steve Lopez (Robert Downey Jr.), care incearca sa-l readuca acolo unde-i este locul: pe scena.


3. The Kingdom (2007)

"The Kingdom" este un thriller de actiune care se concentreaza pe ancheta dusa de o agentie guvernamentala din SUA pentru a descoperi conditiile producerii unui atentat asupra unui obiectiv american din Orientul Mijlociu. Jamie Foxx face echipa in acest film cu Chris Cooper si Jennifer Garner.


4. Collateral (2004)

In "Collateral", Jamie Foxx este distribuit in rolul lui Max, un sofer de taxi al carui destin se intersecteaza cu cel al unui ucigas platit (Tom Cruise). In timp ce isi transporta clientul la viitoarele victime, Max pune la cale un plan salvator.


5. Django Unchained (2012)

Iata-ne ajunsi si la cea mai noua productie in care apare Jamie Fox, indelung aclamatul "Django Unchained". Pelicula nominalizata la cinci premii Oscar infatiseaza aventurile lui King Schulz (Christoph Waltz), un vanator de recompense care il elibereaza din sclavie pe Django (Jamie Foxx) pentru a-l folosi la capturarea unor indivizi cautati de autoritati.



Sursa foto: people.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea