Filme

#_horton-hears-a-who-2008 #carell #steve #carrey #jim #animatie #comedie

Horton Hears a Who! - primele ecouri

Filmul, la fel ca si cartea doctorului Seuss, prezinta povestea unui elefantului Horton (Jim Carrey), care aude un strigat slab dupa ajutor ce vine dintr-un fir de praf plutind in aer. Desi Horton nu stie ce este, acel fir de praf ascunde un intreg oras, numit Who-ville. Acest oras este locuit de fiinte microscopice numite Who, conduse de catre Primar (Steve Carell).

In ciuda faptului ca este ridiculizat si amenintat de catre vecini, care cred ca si-a pierdut mintile, Horton este hotarat sa salveze particula de praf pentru ca "o persoana este totusi o persoana, indiferent cat de mica ar fi."

Cele cateva cuvinte in care Horton isi explica dorinta de a actiona, cuprind o idee simpla si profunda, care poate avea o mare valaore pentru multi oameni. Filmul te pune pe ganduri, caci asa cum spune Horton: "Daca ai fi undeva in spatiu si te-ai uita in jos la locul acesta unde ne aflam, si noi am fi asemeni firelor de praf."

Primele reactii

Horton Hears A Who! este un film atat capricios, cat si comod, iar neobisnuita adaptare a doctorului Seuss ramane credincioasa materialului sursa. Adaptarea unui desen animat vechi de aproape 50 de ani, filmul Horton Hears A Who! va avea premiera in Romania pe 11 aprilie.

Pro

ReelViews: Horton Hears a Who! nu intra direct in domeniul actiune-live, iar aceasta este un lucru bun. Rezultatul acestei prelungiri isi are propriul farmec. Este agreabil, intr-un sens prietenesc, chiar daca ai impresia ca adaptarea lui Seuss aduce putin cu Ice Age (James Berardinelli)

Dallas Morning News: Jimmy Hayward si Steve Martino au regizat pelicula cu un ochi ager, pentru a scoate tenacitatea si alte trasaturi umane prezentate de catre doctorul Seuss (Nancy Churnin)

New York Daily News: Echipa din spatele filmului Ice Age a reusit sa capteze viziunea Seussiana fara a calca pe emotii sau a regla limbajul melodic. Ascultati cu atentie: Este sunetul unui milion de fani Who aplaudand (Joe Neumaier)

Houston Chronicle : Pe 14 martie, pe taramurile Los Angeles-ului, a aparut un film inspirat din cartile doctorului Seuss care, sunt bucuroasa sa spun, nu este o porcarie ca filmul The Cat in The Hat, pelicula care si-a batut joc de materialul sursa (Amy Biancolli)

New York Post: Incantator, frumos desenat si mult mai credincios cartii decat acele ingrozitoate productii Ron Howard - Brian Grazer (Lou Lumenick)

Contra

Los Angeles Times: Cea ce e, este faptul ca acest Horton nu ramane fixat mesajului central, mesaj care se traduce “Fiecare voce conteaza”, asa cum Horton ramane fixat pe Who. Filmul pretinde ca asa procedeaza, dar adevarul nu este nici pe departe acesta (Carina Chocano)

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Trailer Horton Hears a Who!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea