Filme

#ben affleck #jennifer aniston #2009 #comedie romantica #_he-s-just-not-that-into-you-2009

He's Just Not That Into You - ghidul femeilor singure si disperate

Asteptam cu nerabdare sa vad He’s Just Not That Into You, mai ales ca afisul era intesat de vedete, iar trailerul promitea multe scene amuzante. Dupa vizionare, cam cu asta te alegi din comedia romantica regizata de Ken Kwapis…cu scenele amuzante din trailer. Restul e criza psihica a unor femei trecute de 30 de ani care au probleme cu barbatii.

Goanna dupa semne

he's justGigi (Ginnifer Goodwin) este disperata sa gaseasca barbatul ideal si interpreteaza gresit “semnele” pe care i le dau barbatii la intalniri. Pe scurt, Gigi nu-si da seama daca un barbat este interesat de ea sau nu, asa ca are nevoie sa sfatul prietenelor sale, Janine (Jennifer Connelly) si Beth (Jennifer Aniston) pentru a nu se lansa in urmariri virtuale pe internet, vanand barbati care nu o plac.

Janine este casatorita cu Ben (Bradley Cooper) si crede ca are o casnicie fericita, mai ales ca cei doi isi renoveaza casa. Janine insa este putin cam paranoica si obsedata de a detine mereu controlul, iar gandul ca sotul s-a apucat din nou de fumat o scoate din minti. Beth este macinata de ganduri si mai negre: iubitul ei, Neil (Ben Affleck) cu care este impreuna de 7 ani, se incapataneaza sa n-o ia de nevasta pentru ca nu crede in casatorie, asa ca ea crede ca va ramane nemaritata.

Gigi are o intalnire cu Connor (Kevin Connolly), un agent imobiliar care nu se simte insa atras de ea si care, cum scapa de roscata disperata, isi suna “obiectul afectiunii” sale, pe Anna (Scarlett Johansson). Connor este in aceeasi situatie ca si Gigi: este indragostit de Anna, dar voluptoasa blonda ii transmite “semnale” gresite, iar barbatul este confuz nestiind daca tipa ill place sau il vrea doar ca amic.

Mai aveti putintica rabdare ca nu am terminat hexagonal amoros cu care se joaca regizorul filmului. Anna il intalneste pe Ben (sotul lui Janine, daca mai tineti minte) la magazinul din colt si se indragosteste de el. Evident, nu trece mult pana cand cei doi ajung in pat…deh, cine i-ar putea rezista lui Scarlett? Confidenta Annei este Mary (Drew Barrymore), o alta “single” vrajita de mirajul relatiilor pe retele gen MySpace.

Intre timp, Gigi il intalneste pe Alex (Justin Long) – patron de bar afemeiat, care ii explica un “semn” pe care femeile refuza adesea sa-l vada: cand un barbat este intr-adevar interesat de tine, va gasi metode sa-ti arate.

Comedie romantica sau drama de a nu fi “single”?

He’s Just Not That Into You incepe ca o comedie romantica, dar continua ca o drama in care mai multe relatii sehe's just intersecteaza pe modelul Crash si sfarseste cu happy-end (toti isi gasesc jumatatea, mai putin Scarlett Johansson pe care scenaristul o pedepseste pentru ca e prea blonda si prea sexy), dupa ce regizorul si-a amintit totusi ce film incepuse sa faca.

Plot-ul filmului se invarte in jurul ideii de cuplare -decuplare (daca te-ai cuplat cu cine nu trebuie) fara a ajunge la o alta concluzie decat cea de mai sus: daca el te place, te cauta; daca nu te place, nu te agata ca proasta, ca el va agata oricum alta. Iar nota cvasifilozofica de la final, cum ca adevarata fericire inseamna a te gasi pe tine insuti si nu jumatatea, este la fel de infantila ca si marea partea a dialogurilor din film luate parca din gurile unor adolescenti de 15 ani. Replicile amuzante sunt toate in trailer, asa ca nu pierdeti nimic daca nu bifati He’s Just Not That Into You.

Filmul nu are de-a face cu personaje complexe, ci doar cu niste femei disperate si frustrate si barbati imaturi si nehotarati care-si supradimensioneaza problemele legate de relatii doar pentru a da un sens unei existente plate. He’s Just Not That Into You va fi apreciat cu siguranta de femei, multe regasindu-se probabil in dilemele exagerate ale personajelor tip Sex and the City.



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea