Filme

#_hairspray-2007

Hairspray

Tanara Tracy Turnblad are o singura dorinta: sa danseze in celebra emisiune a lui Corny Collins. Tracy este o adolescenta supraponderala insa are in sange miscarile potrivite pentru ringul de dans, ceea ce o va si face sa ajunga pe acel ring pe care isi doreste.

Fiind o pasionata a muzicalurilor si, mai ales datorita criticilor foarte bune primite, am asteptat cu nerabdare premiera Hairspray. Iar, asa cum se zice, pentru lucrurile cu adevarat bune trebuie sa astepti. Si Hairspray s-a ridicat la inaltimea asteptarilor. Filmul s-a dovedit a fi un muzical reusit, o incantare atat vizuala, cat si auditiva.

Fara a incerca artificii penibile si fara sofisticari fara sens, Hairspray prezinta cat mai frumos si cat mai muzical posibil povestea tinerei Tracy (Nikki Blonsky) si a pasiunii ei pentru dans. Alaturi de tanara actrita Nikki Blonsky , prezente ca cea a lui Michelle Pfeiffer, John Travolta sau Queen Latifah fac din adaptarea unui muzical de Broadway sa poate fi deveni cu adevarat o placere pentru cel ce ii urmareste povestea.

Pe langa dorinta tinerei de a deveni celebra prin dans, in inlantuirea de evenimente isi face loc si un al doilea plan. Este vorba de incercarea unora de a reduce, chiar anihila, prezenta negrilor la emisiunile in direct de dans. Tracy descopera in ea puterea de a lupta alaturi de cei care sunt niste maestrii ai dansului, de a lupta pentru drepturilr negrilor rsicandu-si astfel chiar celebritatea si viitorul.

Pe scurt, avem o tanara cu dorinte frumoase si realizabile, o formare a caracterului chiar sub ochii nostri, conflictul dintre rase si cautarea unei rezolvari, cateva povesti de dragoste intre tinerii povestii si chiar unele intrigi de culise. Si toate prezentate intr-o forma delicioasa, printre miscari si voci puternice.

Tanara Nikki Blonsky nu dezamageste si chiar din prima aparite, "oda" adusa orasului natal Baltimoore, ne ofera un mostra indestulatoare pentru ceea ce va urma. Reuseste, ca de altfel intregul sir de desfasurare al actiunii, sa imbine armonios planul de dialog cu cel al momentelor muzicale. Iar din partea celorlalte nume de pe afis, nici vorba de dezamagiri . Pana si suspecta aparitie a lui Travolta in costuma de "dama" pare la locul ei. Avusesem frica ca totul ar putea fi stricat de un astfel de artificiu regizoral, insa nu m-a deranjat si chiar cred ca a fost potrivita alegerea.

In concluzie, un scenariu bine conturat, cateva voci si prestante agreabile si o regie care reuseste sa imbine armonios toate momentele unui muzical bun, fac din Hairspray un film care merita vazut. Atat pentru amatorii de gen, cat si pentru cei care inca se mai indoiesc: senzatia de dupa e foarte placuta si chiar ai impulsul de a o lua la dans si a canta ceva in drum spre casa.

NOTA: 10/10



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea