Filme

#_ruptura-2007

Fracture

Am asteptat cu nerabdare sa vad Fracture. In primul rand pentru ca Anthony Hopkins este unul dintre actorii mei preferati, iar in al doilea rand pentru ca filmul se anunta a fi ceva la fel de provocator si promitator ca si celebrul Tacerea mieilor.

Filmul urma sa ne incante cu acelasi joc de-a soarecele si pisica cu care ne-a provocat predecesorul sau si sa ne faca partasi la acelasi tip de dialoguri verbale sauvuroase, adevarate meciuri mentale care te tin cu sufletul la gura si care te obliga sa iti faci propriile pariuri interioare.

Si iata ca a venit. De data aceasta Hopkins nu mai e chiar criminalul perfect, rece si fara defecte din Tacerea mieilor, iar partenera de joc este inlocuita de un partener. Anthony Hopkins este Ted Crawford, un inginer specialist in aviatie , cu o cariera stralucita si o sotie tanara si frumoasa. Insa in viata fara cusur a inginerului apare problema: sotia cea tanara si atragatoare este implicata intr-o aventura amoroasa cu un detectiv de politie. Calm si foarte abil, Ted se decide sa curme aceasta aventura construind crima perfecta. Insa criminalul ajunge pe mana politiei si in vizorul unui tanar procuror cu un viitor promitator, Willy Beachum (Ryan Gosling). Ted nu isi face probleme ca ar putea fi prins si decide sa se reprezinte singur. Willy si Ted ajung pe parcursul procesului si a momentelor imediat urmatoare sa realizeze ca o “ruptura” poate fi gasita in orice fatada perfecta. Amandoi sunt genul de personalitati care reusesc sa descopere si cele mai mici si banale defecte in orice si amandoi sunt decisi sa nu piarda nimic niciodata.

Pana aici totul se anunta promitator. Insa in timp ce ne afundam mai tare in actiune si in poveste, filmul se dovedea a fi doar o copie la o scala mult mult mai slaba decat ceea ce ne-am fi dorit. De aici nu trebuie sa intelegeti ca filmul, ca produs de sine statator nu a fost unul bun. Din contra, filmul este antrenant, are un scenariu foarte bine scris, este un film inteligent si oarecum sofisticat. Insa nu va asteptati sa se ridice atat filmul, cat si celebrul actor la aceeasi valoare ca cele din seria criminalului Hannibal .

Jocul si luptele verbale pornesc cu avant, dar par a se rupe la un moment dat. Ironic, ca si ideea pe care o dezvolta filmul in sine, atat dialogurile, cat si povestea dovedesc a avea rupturi si inperfectiuni. Ar mai fi trebuit lucrate si mai bine exprimate. Cu toate acestea rolurile pe care le construiesc cei doi actori, Hopkins si Gosling, dovedesc maiestrie. Cadrele in care cei doi “lucreaza” unul langa altul si unul cu altul sunt cele care au facut acest film: dialoguri pline de suspans si tendinte de control mental care te tin lipit de scaun. Pentru acestea merita filmul, merita aparitia celor doi, merita 113 minute petrecute in sala de cinema.

Asa ca inchei cu sfatul de a nu pierde unul din filmele mult asteptate ale verii. Fracture nu va plictisi si nici nu va va face sa iesiti, insa o mica dezamagire (mai mult provocata de asteptarile noastre care au vrut sa “intreaca” ) va surveni pe parcursul vizionarii.

NOTA: 7/10



Alte pareri despre filmul Fracture, puteti citi aici.

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea