Filme

#festivalul filmului evreiesc #festival #film #bucuresti

Festivalul Filmului Evreiesc revine in Bucuresti

Festivalul Filmului Evreiesc a ajuns la cea de-a cincea editie si revine in aceasta toamna, la Cinema Studio din Bucuresti. Editia de anul acesta cuprinde circa 65 de filme documentare si de fictiune, lungmetraje si scurtmetraje, multipremiate la festivaluri internationale, majoritatea in premiera in Romania. Festivalul va avea loc in perioada 25 septembrie – 1 octombrie.

Festivalul va avea o dimensiune latino, la festival fiind prezente anul acesta doua productii cinematografice sud-americane: Mr Kaplan, in regia lui Alvaro Brechner (filmul Galei de deschidere) si Wild Stories, in regia lui Damian Szifron (filmul Galei de inchidere).

De asemenea, la festival mai poate fi urmarit fi filmul “Felix and Meira", al regizorului canadian Maxime Giroux.

Editia din 2015 readuce in prim-plan sectiunile competitive: una de documentare si alta de fictiune.

In afara competitiei, proiectiile vor fi grupate in mai multe sectiuni: Israel – Invitat Permanent (Documentare/Fictiune), Cinemateca – Ephraim Kishon, Portret de Regizor: Ari Folman, Filmul Universitar si Panorama.

Spectatorii vor avea ocazia sa participe la sesiuni de dezbateri sustinute de invitatii festivalului, cineasti de renume ale caror productii vor prezentate in cadrul evenimentului. Printre acestia se numara: Ilan Moskovitch, Shani Klein, Tawfik Abu-Wael si Tommy Lang. Cineastul Dov Stouer va sustine o conferinta intitulata “O prezentare a cinematografiei israeliene contemporane” si va prezenta retrospectiva dedicata marelui regizor Ari Folman.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea