Filme

#festivalul de film de la cannes #Festivalul Cannes 2014 #Cannes 2014

Festivalul Cannes 2014, invadat de scurtmetraje romanesti. Iata ce alte surprize ne pregateste!

Coasta de Azur se pregateste peste doua saptamani de invazia starurilor si a aspirantilor la Palme D'Or. Editia din acest an se anunta a fi una plina de staruri invitate sa paseasca pe covorul rosu. Anette Bening, Meryl Streep, Eva Mendes, Ryan Reynolds, Julianne Moore si John Cusack fac parte din tabloul celor ce vor trezi curiozitatea jurnalistilor acreditati la evenimentul de pe croazeta. Juriul editiei cu numarul 67 al festivalului de la Cannes ii include pe Sofia Coppola si Willem Dafoe.

 

Radu Jude trece prin zid

Tanarul regizor roman Radu Jude da semne ca a depasit bariera experimentelor cinematografice pentru a pasi intr-un spatiu al maturitatii creative. Scurtmetrajul sau "Trece si prin zid" inspirat de piesa "In magazie" a lui Cehov este inclus in categoria "Quinzaine des realisateurs", destinata varietatii de expresie din cinematografie.

De-a lungul anilor, in aceasta sectiune si-au prezentat creatiile nume mari precum Scorsese, Werner Herzog, Michael Haneke sau Jim Jarmush. Pentru Jude este a doua prezenta consecutiva la Cannes dupa ce lungmetrajul "Umbra unui nor" a fost prezentat anul trecut in cadrul aceleiasi sectiuni.

Sectiune intesata de romani

"Short Film Corner", o sectiune in afara concursului, destinata peliculelor scurte este intesata in acest an de regizori din Romania. 17 scurtmetraje purtand semnatura unor tineri regizori din tara noastra vor fi prezentate in cadrul acestei sectiuni a festivalului.

"L1-L5", un film inspirat de experienta personala a regizorului Letitia Rosculet, victima a unui accident auto, va fi prezentat in fata publicului. Cele 60 de zile in care personajul principal, interpretat de Ana Ulariu, trebuie sa se adapteze schimbarii fundamentale petrecute in viata ei va trezi cu siguranta interesul criticilor si al publicului prin prisma abordarii din unghi personal a povestii.

Opt pelicule de top in cinematografe

Opt pelicule din festival vor fi aduse in cinematografele romanesti in cursul acestui an, spre deliciul cinefililor. Printre acestea se numara "Adieu a Langage", o productie 3D a reputatului Jean-Luc Godard, "The Search", un remake al filmului omonim din 1948 semnat Micheal Haznavicius si "Maps to the Stars", filmul lui David Cronenberg, avandu-i ca protagonisti pe Julianne Moore si John Cusack.

Favoriti in competitie se anunta a fi Godard si Cronenberg, dar, sigur, decizia ramane la latitudinea juriului din care fac parte Sofia Coppola, Willem Dafoe si Jane Campion.



Sursa foto: sites.google.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea