Filme

#vedete #fobii #temeri #jennifer aniston #steven spielberg #keanu reeves #johnny depp

Faima si fobii: Ce le scoate din minti pe vedete?

Temerile, fobiile si fixatiile le-au bantuit intotdeauna pe vedete – chiar si legendarul regizor Alfred Hitchcock avea o fobie; era ovofob, astfel ca vederea unui ou il innebunea. Dar spre deosebire de vremurile conservatoare cand starurile nu erau obisnuite sa-si spele rufele in public, azi, vedete precum Jennifer Aniston, Woody Allen sau Johnny Depp nu au nicio problema in a recunoaste ca au ceva scapari la “mansarda”, ba chiar se mandresc  cu faptul ca sunt cam nevrotici.

johnny deppDesi pe ecran sunt supereroi sau interpreteaza asasini duri, unii dintre cei mai cunoscuti actori au fobii care, la prima vedere, par cel putin ridicole. Johnny Depp este claurofobic, adica se teme de clovni, iar in prezenta unei fete pictate, actorul de 46 de ani o ia razna. “Cred ca este din cauza fetei pictate sau din cauza zambetului fals”, a incercat Depp sa explice frica sa bizara. “Intotdeauna mi s-a parut ca exista o oarecare intunecime sub acea masca, un potential rau”, a mai spus Johnny Depp despre frica sa fata de clovni.

Cand vine vorba de viata la tara, unele vedete nu au nicio problema in a admite ca prefera oricand orasul in locul unei ferme populate cu tot felul de animale. Orlando Bloom va fi probabil asociat pentru restul vietii sale cu elful blond din Lord of the Rings, dar putina lume stie ca actorul care infrunta orci si pirati in filme se teme de porci si asta nu din cauza gripei porcine. Numai vederea lui Ghita il face pe frumuselul Orlando s-o ia la sanatoasa.scarlett johansson

Si daca multe vedete se tem de animale, sunt si mai multe celebritati care fug de insecte. Scarlett Johansson vede rosu, daca se intampla ca vreun gandac sa-i taie calea, in timp ce Nicole Kidman nu suporta sa vada fluturi. Cantaretul si actorul Justin Timberlake plange rauri numai la vederea serpilor, paianjenilor sau rechinilor.

uma thurmanUnii psihologi sunt de parere ca infruntarea fobiilor este o cale catre vindecare, dar Uma Thurman nu este de acord. Desi a fost ingropata de vie pentru filmarile la Kill Bill: Vol. 2, Uma nu s-a vindecat de claustrofobie. “Nici nu a fost nevoie sa joc. Tipetele erau reale. A fost groaznic. Nu cred ca cineva si-ar dori sa treaca printr-o asemenea experienta”, a marturisit Uma si nu putem decat sa-i dam dreptate.

Cum stim deja, daca exista o fobie fata de spatiile inguste, exista, bineinteles, si una fata de spatiile mari si aglomerate – agorafobia, iar actritele Kim Basinger si Daryl Hannah nici macar nu se pot gandi la spatii largi si deschise fara sa simta fiori reci pe sira spinarii.

Pamela Anderson nu are de ce sa se fereasca de oglinzi. Desi are peste 40 de ani,pamela anderson fosta sirena din Baywatch arata inca foarte bine, insa actrita nu suporta sa-si vada chipul in oglinda, fiind de-a dreptul oripilata de aceste obiecte de decor. Colega sa din faimosul serial cu salvamari, Carmen Electra, are si ea fobiile ei. Ironia este insa, ca a trebuit sa se confrunte cu frica de apa in fiecare zi de filmare pentru Baywatch. Electra nu stie sa inoate si nici nu vrea sa auda de apa. “Mi-e frica groaznica de apa si am atacuri de panica cand sunt aproape de ea”, s-a confesat actrita pentru Sky News.

Sarah Michelle Gellar a devenit celebra pentru rolul ucigasei de vampiri din serialul Buffy: The Vampire Slayer, dar actrita are o teama incontrolabila fata de cimitire. De fapt, realizatorii serialului au fost nevoiti sa construiasca un cimitir in studio, pentru ca din sezonul 2 al serialului, Gellar a refuzat sa se apropie de unul real.

keanu reevesKeanu Reeves se teme de intuneric, la fel si Steven Spielberg care inca doarme cu lumina aprinsa. Madonna se teme de fulgere, iar Jennifer Aniston, Cher sau Whoopi Goldberg sunt aviofobe, adica nu prea sunt fane ale zborului cu avionul.

Christinei Ricci trebuie ca i-a fost groaznic de greu sa filmeze pentru Little Red Riding Hood (Scufita rosie) in padure, avand in vedere ca vedeta este botanofoba si este ingrozita de plante.

Exista si vedete care au fobii si mai ciudate. Actorul faimos pentru ca ramane repedematthew fara camasa cam in fiecare film in care apare, Matthew McConaughey, se teme de tuneluri si …usi rotative. Le stim cu totii de la intrarile in mall-uri si supermarketuri, iar teama lui Matt este cat se poate de intemeiata, daca a dat din greseala, macar o data, cu capul, nasul sau oricare parte a fetei in geamul unei asemenea usi.

Fostului sot al Angelinei Jolie, Billy Bob Thornton, nu ii este frica doar de avioane, ci si de culorile aprinse (cromofobie) si de mobilierul vechi. Actorul chiar a refuzat de multe ori sa doarma in incaperi cu mobila mai veche de 50 de ani. “Ma sperie groaznic si nu pot sa respir sau sa mananc intr-o incapere cu mobilier vechi. Prietenii fac mereu glume pe seama mea si-mi spun ca probabil am fost omorat cu vreun scaun vechi intr-o viata anterioara ”, a glumit Thornton despre fobia sa ciudata.

woody allenCampionul absolut in ceea ce priveste fobiile hollywoodiene este, fara indoiala, regizorul Woody Allen, care se teme de aproape orice, mai putin de umbra sa, desi n-am fi chiar atat de siguri de asta. Allen se teme de insecte, soare, caini, caprioare, culori aprinse, copii, inaltimi, spatii inguste , multimi, cancer si cam de orice alt loc in afara Manhattanului. Cred ca ar fi mai potrivit sa spunem ca lui Woody chiar nu-i place sa se distreze. De fapt, titlul pe care regizorul a vrut sa-l dea initial filmului Annie Hall era Anhedonia, in traducere incapacitatea de a simti placere.

Concluzia este ca si vedetele sunt oameni si, ca oricare dintre noi, isi permit sa aiba micile lor nebunii, ba chiar aceste manifestari psihice sunt un must-have in showbiz, o lume in care, daca vrei sa te integrezi, trebuie sa fii macar putin “dus”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea