Filme

#Romania neimblanzita #premiera cinematografe #documentar

Documentar despre Romania, asa cum o vezi mai rar

Documentarul "Romania neimblanzita" iti prezinta Romania asa cum este ea, dincolo de asezarile omenesti. Frumusetea salbatica a Romaniei, nealterata, neprelucrata este magica, dar vulnerabila in acelasi timp.

 

Auchan, care in 2017 a realizat cea mai mare actiune privata de plantare din Romania, continua demersurile pentru protejarea mediului si doreste sa traga un semnal de alarma asupra faptului ca animelele salbatice si padurile sunt in pericol.

Documentarul "Romania neimblanzita" este un pas important in construirea unor demersuri viitoare de sustinere a unor cauze ecologice.

"Natura frumoasa din tara noastra este un motiv de mandrie si bucurie pentru toti romanii si implicit pentru cei 10.000 de angajati ai Auchan. Pornind de la acest adevar, impreuna, am decis sa le oferim romanilor un dar. Aceasta a fost motivatia simpla de la care am demarat realizarea proiectului. Natura in mijlocul careia traim, dar pe care rareori o contemplam, este fragila. Sta insa in puterea noastra sa o conservam. "UNELE LUCRURI TREBUIE PASTRATE ASA CUM SUNT" – este mesajul pe care dorim sa-l transmitem. Este o invitatie la cunoastere, responsabilitate, si pretuire. Este, in acelasi timp, o poveste despre Romania, acea Romanie ascunsa, pe care, in 2018, va propunem sa "o privim in ochi", declara Ionut Ardeleanu, Director General, Auchan Retail.

Documentarul "Romania neimblanzita" este sustinut de Auchan Retail Romania si de ONG-ul de mediu The European Nature Trust si realizat de casa de productie britanica Off the Fence.

Pelicula isi va face debutul international pe 18 martie, la Washington, in cadrul unui festival de film ecologic si pe data de 12 aprilie, la Londra, in cadrul galei BAFTA (British Academy of Film and Television Arts).

In cinematografele din Romania, documentarul va fi distribuit de Transilvania Film, iar premiera va avea loc pe data de 13 aprilie 2018.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea