Filme

#_disaster-movie-2008 #cronica #comedie #parodie #catastrofe #dezastre #disaster movie

Disaster Movie - un adevarat dezastru

Echipa din spatele parodiilor Date Movie, Epic Movie sau Meet the Spartans incearca sa-si puna de data aceasta amprenta pe filmele ce au ca subiect dezastrele naturale.

Disaster Movie urmareste aventurile nefericite ale unui grup de tineri in timpul unei nopti fatale. New York-ul este lovit de toate dezastrele naturale posibile - asteroizi, tornade, cutremure, etc…

Eroii nostrii incearca pe parcursul noptii sa supravietuiasca tuturor acestor nenorociri si sa rezolve o serie de mistere ce ar putea sfarsi seria dezastrelor.

Doi dintre cei sase scenaristi ai seriei Scary Movie, Jason Friedberg si Aaron Seltzer, s-au crezut mai buni in regie decat in scriere si au vrut sa creeze o noua generatie de parodii. Rezultatul? Ce a fost candva un gen intelingent si plin de umor, s-a transformat peste noapte intr-o harababura plictisita si deloc amuzanta.

Faptul ca filmul este un dezastru ar putea sa nu mai mire pe nimeni. Disaster Movie vine din partea unor regizori ca Jason Friedberg si Aaron Seltzer, doua "talente" ale cinematografiei care au in palmares productiile Date Movie, Epic Movie si Meet the Spartans, filme care nu s-au bucurat de o foarte mare apreciere din partea criticilor si a publicului.

Juno a intampinat tornade?

Spectatoul isi poate imagina ca un film numit Disaster Movie va parodia filme al caror subiect se invarte in jurul unei calamitati naturale, dar in afara de cateva secvente din Cloverfield, The Day After Tomorrow si Twister, filmul nu face altceva decat sa parodieze prost alte tipuri de filme sau comportamente ale vedetelor.

Hancock, Hulk, Alvin and the Chipmunks, Juno, Iron Man, Indiana Jones 4, Superbad, Enchanted, No Country for Old Men, Get Smart, Sex and the City, Wanted sau High School Musical, sunt cateva dintre filmele parodiate, dar care nu au nicio legatura cu dezastrele.

Treceam cu vederea includerea acestor filme in "program" daca glumele facute pe seama lor erau cat de cat bunicele.

Nu stiu despre Friedberg si Seltzer, dar mie nu mi se pare amuzat sa o vedem pe Juno mancata de Alvin si veveritele , pe Omul de Fier strivit de o vaca si transformat intr-o conserva sau pe Amy Winehouse eliminand gaze timp de doua minute.

Nu exagerez cand zic ca timp de 80 de minute nu am schitat nici macar un zambet. Dar cum traim intr-o lume libera, nimeni nu le poate interzice celor doi regizori sa-si expuna ideile pe marele ecran.

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Trailer Disaster Movie

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea