Filme

#film #cinematografe #d'ora #delia antal

“D’ORA”: Emigranta Romanca -filmul de debut al Deliei Antal - din 25 aprilie in cinematografele din Bucuresti!

S-a bucurat de succes la Londra, iar acum isi lanseaza filmul de debut la Bucuresti. Actrita si regizoarea Delia Antal, stabilita de zece ani in Marea Britanie anunta cu emotie lansarea “D’ORA” in Bucuresti.  Acesta este primul sau proiect de suflet, filmul sau de debut, care va incepe sa ruleze de pe 25 aprilie in principalele cinematografe din Bucuresti si din tara, putand fi vizionat la Grand Cinema Digiplex (Baneasa Shopping City), Hollywood Multiplex - Mall Vitan, Cinema Europa, Cinema Patria si Cinema Scala.

“D’ORA” va beneficia si de o lansarea de gala, pe 24 aprilie, de la ora 19.00, la Cinema Studio (Bulevardul Gen. Gheorghe Magheru 29, sector 1, Bucureşti), in cadrul careia actrita si regizoarea Delia Antal va prezenta invitatilor sai, o parte dintre actorii cuprinsi in distributia filmului, dar si proiectul la care a lucrat vreme de trei ani. Personalitati din industria filmului vor rosti cateva cuvinte despre filmul D’ORA.

Filmul “D’ORA”: Emigranta Romanca are o distributie impresionanta cu actori din intreaga lume:

Distributia filmului “D’ORA”: imdb.com

Trailer-ul oficial al filmului “D’ORA”:

Despre “D’ORA”: Emigranta Romanca

Inconjurata de saracie, intr-o Romanie post-comunista, o tanara naiva prinde oportunitatea de a emigra spre Anglia, chiar daca asta inseamna a calatori cu o duba, intr-o cutie de carton. Ajunsa in Londra, visurile ei la bogatie si faima sunt repede spulberate de realitatea vietii cotidiene in Londra. Acest schimb nefast de la o viata in saracie in Romania la o viata in saracie in Londra si dorinta ei de a-si ajuta familia de acasa, o determina pe Dora sa se foloseasca la maxim de fiecare oportunitate primita.

 

Produs de 28 Films Ltd., D’ORA prezinta intr-o maniera onesta incercarea unei tinere de a scapa din opresiunea tarii natale pentru a-si urma visurile. Calatoria Dorei o incarcereaza intr-o lume in care inocenta ei e treptat spulberata. Ea risca tot pentru cei dragi in speranta unui viitor mai bun.

“D’ORA” este o poveste emotionanta prezentata intr-un mod amuzant, care scoate la lumina probleme reale cu care se confrunta milioane de oameni in lumea globalizata de azi.

Pagina de FACEBOOK a filmului “D’ORA” o puteti accesa aici:

”Filmul “D’ORA” este un film independent, de tipologia art-house. Ca regizor si actrita, imi doresc ca lumea sa se regaseasca in personajul principal, Dora, si sa-l inteleaga. Sper ca cei care vor vedea acest film la cinema, sa-l recomande apoi si prietenilor”, spune Delia Antal.

Delia Antal si-a lansat pe 6 februarie la BAFTA – Londra - filmul de debut “D’ORA”, inspirat din povestea ei de viata!

In luna martie, Delia Antal a fost premiata de Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film. Actrita a primit distinctia Clacheta de Aur pentru debutul in actorie!

Delia Antal este singura femeie din lume care a scris, a regizat, a jucat rolul principal, a produs si distribuie un film. Bugetul a fost de 230.000 euro!

D’ORA”, de Delia Antal,  a primit patru stele din cinci la London Film Review!

"O puternica portretizare"

Scene nud, viol, emigrare, trafic de oameni, droguri, religie, compromisuri - toate acestea se gasesc in “D’ORA”, un film de Delia Antal. Filmul sau de debut este inspirat din controversata carte cu acelasi nume, dar si din crunta realitate traita de romanca stabilita de noua ani si jumatate la Londra. O adevarata lectie de viata pentru cei care isi doresc un nou inceput de drum!  Nu a fost totul roz si nu a avut parte numai de lucruri frumoase, asa ca i-a venit ideea de a face si un film, produs de ea, in care sa arate realitatea, o parte mica din viata ei, cea mai intunecata, mai precis adaptarea ei in Londra cu multi ani in urma, situatiile ciudate pe care le-a trait, peripetiile prin care a trecut, tangenta cu alti emigranti pe care i-a intalnit si viata dificila ca imigrant ilegal.

Si pentru ca este profesionista si vrea ca totul sa iasa fara cusur, Delia Antal a lucrat timp de trei ani la “D’ORA” pentru ca rezultatul final sa fie cel dorit!

“D’ORA” spune multe adevaruri, pe care multi n-au avut curajul sa le scoata la iveala. Filmul este unul plin de peripetii!

Ziua cea mare a venit si iata ca filmul ei de debut va fi lansat pe 25 aprilie in cinematografele din Bucuresti si din tara, dupa ce “D’ORA”: Emigranta Romanca s-a bucurat de un real succes la Londra, fiind lansat in tara adoptiva a actritei romance la inceputul lunii februarie, avand premiera la BAFTA, la teatrul The Princess Anne. Lordul John Taylor of Warwick, (onorat de Regina Angliei - fiind primul lord de culoare din lume, membru al Parlamentului Londrei), a fost moderatorul evenimentului. Apoi, “D’ORA” a rulat si la cinematograful Curzon din Londra.

Filmul “D’ORA” a fost prezentat la CANNES, unde a fost primit cu caldura, apreciat si comentat de mari producatori de la Hollywood.

”Filmul “D’ORA” este o lectie de emigrare. Ca producator al filmului imi doresc foarte mult ca “D’ORA” sa fie distribuit atat in cinematografele din Romania cat si la nivel international, sa aiba audienta foarte mare, sa inspire si sa educe intr-un fel sau altul,deoarece acest film are un subiect real, captivant si actual.” – Delia Antal.

Povestea Dorei este una universala, de aceea filmul va fi lansat in America si in alte tari din lume.

Filmul D’ORA a fost ecranizat la BAFTA, apoi la cinema Curzon din Londra, dar vreau sa fie cumparat si de canalele de televiziune, iar apoi sa fie distribuit pe DVD. Si bineinteles imi doresc ca munca mea, cele cinci roluri importante pe care le-am avut in acest film ca actrita, regizoare, producatoare, scriitoare distribuitor de film sa fie rasplatite.”, a mai spus Delia Antal.

Presa internationala incepe s-o curteze!

Delia Antal a acordat un interviu pentru  “Le Monde”!

Actrita a acordat, de asemenea, un interviu fondatorului publicatiei US -The Town Hall, Gabrielle Reilly

Si publicatia Britanica “The Steeples Time” a scris despre Delia Antal

Publicatia “All Lights Film Magazine” a scris despre actrita romanca

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea