Filme

#cristian mungiu #festivalul de film de la cannes #cannes 2012 #regizor cristian mungiu

Cristian Mungiu, in competitia Festivalului de Film de la Cannes (2012)

Regizorul Cristian Mungiu a fost inclus in competitia oficiala a editiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, cu lungmetrajul "Dupa dealuri/ Beyond the Hills".

Pelicula marcheaza revenirea regizorului roman in competitia oficiala de la Cannes, dupa ce in urma cu cinci ani acesta primea premiul Palme d'Or, pentru drama "4 luni, 3 saptamani si 2 zile".

Lungmetrajul "Dupa dealuri" este scris si regizat de Cristian Mungiu, dupa romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu-Bran. In rolurile principale regasim doua actrite debutante in film, Cosmina Stratan (Voichita) si Cristina Flutur (Alina).

Filmul lui Cristian Mungiu prezinta povestea a doua fete, care au crescut impreuna si se reintalnesc dupa cativa ani de la despartire.

"Dupa dealuri" este produs de Mobra Films si coprodus de Why Not Productions, Les Films du Fleuve, France 3 Cinema si Mandragora Movies. Lungmetrajul a fost realizat cu participarea Canal+, France Television, Cine+ si Wild Bunch, cu sprijinul centrului National al Cinematografiei si contributia Eurimages si Centre National du Cinema et de l'Image Animee (Franta).

foto : fr.m.wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea