Filme

Cristian Mungiu a sustinut un masterclass de regie la NexT

Miercuri, 9 aprilie, a avut loc in cadrul Festivalului de Film NexT, masterclass -ul de regie sustinut de Cristian Mungiu , unde cineastul a marturisit ca nu a planificat multe lucruri care apar in pelicula 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, ca s-a bazat pe o intuitie si a construit apoi povestea celor doua eroine.

Invitat sa le vorbeasca tinerilor viitori regizori, Cristian Mungiu a spus: "Inainte sa stabilesc care va fi povestea, stiu ce sentimente vreau sa trezesc in randul spectatorilor, apoi mi-e mai usor sa decid ce poveste sa spun".

Regizorul, laureat al Palm D’Or in 2007 la Cannes, a mai adaugat: "Nu am vrut sa trezesc un sentiment de 'Good-bye Lenin' cu acest film, nu am vrut sa fac un film despre comunism cu tot ce stiu despre aceasta perioada, pentru ca este cliseistic, in opinia mea, si in acest gen de filme, background-ul ia locul subiectului filmului. Eu am vrut ca filmul sa fie despre personaje".

mungiu palme

In privinta actorilor, Mungiu a spus ca cel mai greu a fost sa le gaseasca pe cele doua actrite principale, Anamaria Marinca si Laura Vasiliu, pentru ca nu se astepta sa lucreze cu femei de 27 de ani in rolurile unor tinere de 19-20 de ani. Regizorul a mai explicat ca pentru 4, 3, 2, a ales sa foloseasca scene continue, fara taieturi , ceea ce a presupunea ca actorii erau obligati sa memoreze si sa sustina dialoguri de pana la 10 minute, fara pauza.

432

Intrebat cum s-a descurcat ca producator, regizor si scenarist la acest film, Cristian Mungiu a marturisit ca a fost foarte greu, pentru ca stia tot timpul cati bani s-au cheltuit, care sunt problemele pentru filmarile de a doua zi, si si-ar fi dorit sa se poata concentra mai mult asupra creatiei, ca regizor. Dar, a recunoscut ca in postura de producator, a avut avantajul de a regiza filmul asa cum a dorit, precum si de a detine toate drepturile pentru film.

mungiu

Mungiu a mai spus ca nici el nici echipa cu care a colaborat la realizarea filmului nu au fost pregatiti pentru ce a urmat dupa succesul de la Cannes, pentru ca au aparut noi probleme la pelicula, mai precis la dublarea dialogurilor in limbi straine pentru prezentarea filmului in alte tari.

La finalul unui seminar care a durat doua ore si in care Cristian Mungiu a vorbit numai in engleza despre filmul sau, pentru ca in public se aflau multi invitati straini, a urmat o sesiune de intrebari venite din partea presei prezente la Orange Concept Store .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea