Filme

#film #cronica #crank 2: high voltage #jason statham #_crank-high-voltage-2009

Crank 2 - Un Harap Alb incarcat cu mii de volti

Doamnelor si domnilor, Chev Chelios a inviat! Protagonistul lui Crank isi dadea obstescul sfarsit la finalul primei parti a filmului dupa o saritura din elicopter, fara parasuta, dar cu dusmanul de gat. Producatorii s-au gandit ca un succes de talia lui Crank trebuie bine exploatat. Si iata ca la 3 ani de la prima pelicula, apare si continuarea.

Crank 2: High Voltage incepe exact de unde se terminase pelicula din 2006. Chelios plonjeaza in plin centrul orasului, distruge o masina, il raneste pe bietul sofer si apoi aterizeaza pe caldaram. Cat ai zice peste, o duba plina cu chinezi soseste imediat, facand de ras serviciile de ambulanta americane. Chev este inhatat si dus la operatie. Pe jumatate constient, vede cum medicii cei haini ii spinteca pieptul, ii fura inima si i-o inlocuiesc cu una mecanica.

Un Chelios pe baterii

Crank 2Vazand o asemenea grozavie, eroul nostru o ia la sanatoasa. De aici stilul filmului devine din ce in ce mai alert. Chev Chelios afla de la medicul sau ca inima lui a ajuns pe mana unui mafiot chinez, care la cei 100 si ceva de ani ai sai se incapataneaza sa nu moara ca sa se mai harjoneasca cu o puicuta hot.

Cat despre noua inima, Chelios descopera ca functioneaza cu baterii, al caror nivel nu trebuie sa scada prea mult. Si totusi, Chev face cum face si ramane mai tot timpul pe zero cu nivelul bateriei si este nevoit sa se reincarce din diverse surse de energie electrica: baterie de masina, stalpi de inalta tensiune, bastoane cu electrosocuri etc.

Harap-Alb are aliati

Povestea lui Chev Chelios incepe sa semene cu peripetiile lui Harap Alb. In cautarea inimii furate, Chev atrage de partea sa niste aliati ciudati: o prostituata chineza pe care o scapa din ghearele unor pesti hrapareti, un flacau gay care se dovedeste a fi fratele geaman al unui alt erou mort in Crank-ul din 2006.

Intre timp, Chelios da nas in nas si cu sotia, dansatoare la bara intr-un club de noapte si care si-a gasit si un alt iubit. Chelios ramane cu gura cascata, il pocneste pe mitocan si o saruta cu foc pe iubirea vietii sale. Cu cat inaintam in film, povestea devine mai incalcita, insa va invitam sa aflati detalii vizionand Crank 2 la cinema.

Scene "memorabile"


Nu ai cum sa nu observi obsesia pe care a facut-o scenaristul filmului pentru tot ce este legat de sex. Rand pe rand asistam la scene de violenta in care un biet chinez supraponderal se trezeste cu testiculele storcite. Mai apoi, Chelios smulge informatii pretioase de la un un adversar dupa ce ii infige o teava de pusca direct in fund (si o lasa acolo!).

Crank 2Oricat de pudibonzi am fi, nu putem sa nu remarcam scena de sex explicit din mijlocului hipodromului. “Lectia de calarie” este o continuare a partidei de amor din Crank 1, in care Chev Chelios isi iubea nevasta, puternic incurajat de chinezii adunati in piata.

Crank 2: High Voltage abunda in scene “memorabile”: in timp ce bietul Chev trece prin caznele unei operatii de inima, un mafiot chinez se amuza pe seama lui si ii face numai “glume” nesarate (ba ii sufla fum de tigara in nas, ba scrumeaza pe inima pe care se pregatesc sa i-o scoata chinezii) sau scena in care Chelios loveste un stalp de inalta tensiune si dardaie sub impulsul curentului electric (scena luata cu copy/paste din “Highlander”).

Filmul lui Mark Neveldine si Brian Taylor are toate ingredientele pentru un succes comercial: cafteala cat cuprinde, multe parti anatomice ultra expuse si cateva scene de sex. Cat de despre sange…curge valuri. Nu-i de mirare ca a ajuns number one in box office-ul romanesc. Deocamdata la americani a ajuns doar pe locul 6.

Crank 2Muzica se “pupa” la fix cu atmosfera filmului. Este ritmata, intensa si plina de adrenalina. “Vinovatul” pentru coloana sonora este nimeni altul decat Mike Patton , solistul vocal al trupei Faith No More .

In loc de concluzii, va zic doar atat: mergeti de vedeti Crank 2: High Voltage. Chiar daca nu este un film de arta, Crank 2 este o productie care iti capteaza atentia de la primul la ultimul minut al sau. Ca nu este un film despre care sa-ti amintesti peste o luna, este o alta poveste.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea