Filme

#_couples-retreat-2009 #jean reno #vince vaughn #couples retreat #film #cronica #comedie #regizor #actor

Couples Retreat - Vacanta exotica pentru cupluri defecte

In timp ce in ultima vreme a inceput sa ploua (pardon, sa ninga!) cu comedioare cu miros de brad si clinchet de zurgalai, Couples Retreat vine din alta poveste, una de vara, cu mare, soare si probleme de cuplu .
 
Avem patru cupluri diferite, dar pe care le uneste un lucru: prietenia. Dave (Vince Vaughn) si Ronnie (Malin Akerman) sunt sufletul grupului lor de prieteni si poate cea mai echilibrata pereche. La polul opus sunt Jason (Jason Bateman) si Cynthia (Kristin Davis), care hotarasc ca dupa opt ani de casnicie sa-si spuna adio si sa o ia pe cai separate.

Si totusi solutia vine odata cu o tentanta vacanta all inclusive pe o insula exotica. Astfel, Jason si Cynthia incearca in acest fel sa isi mai dea o ultima sansa, iar celelalte cupluri sa se relaxeze si sa uite pentru cateva zile de job-uri, copii si alte probleme.

Numai ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. La fata locului, cei opt se trezesc prinsi intr-un program de terapie de cuplu condus de Monsieur Marcel (Jean Reno), un specialist in peticirea casniciilor.

Couples Retreat iti ia ochii gratie decorurilor rupte parca dintr-un colt de rai: nisip, apa azurie a oceanului, piscina, sauna, bungalouri pe apa, pe sub podeaua carora zburda pestii din ocean. Producatorii filmului au fost extrem de inspirati cand au ales sa toarne pelicula in Bora Bora, o insula din sudul Pacificului.

Couples Retreat
Comedie de vara pe timp de iarna 
 
Chiar daca productia ruleaza pe ecranele romanesti in plin sezon friguros, cu siguranta multi dintre voi vor urmari cu placere un film care emana prin toti porii nostalgia dupa verile calduroase si destinatiile turistice care-ti incanta ochii si sufletul.

Dincolo de situatiile comice care pe ici, pe colo, chiar te fac sa razi cu lacrimi (lectiile de yoga de pe plaja, micutul care-si face nevoile in toaleta expusa intr-un magazin de articole sanitare, sedintele de masaj cu final neasteptat etc), filmul abordeaza o problema reala cu care se confrunta cuplurile in ziua de azi.
 
Grea e viata de familist!
 
Esti casatorit de ceva vreme, au aparut copiii, care iti dau cateodata dureri de cap , te zbati ca lucrurile sa mearga bine la job. Insa de multe ori nu-l mai iei in calcul si pe cel de langa tine, cel caruia i-ai jurat credinta vesnica si sprijin la bine si la rau pana la sfarsitul zilelor.

Spre deosebire de alte filme, in care intr-adevar se semnaleaza problema, insa nu se sugereaza cum poate fi rezolvata, Couples Retreat ofera si solutii. Astfel, la capatul celor aproape doua ore afli ca o casnicie functioneaza in parametri normali doar daca ambii parteneri isi acorda sprijin, comunica si fac eforturi sa iasa din rutina care a pus stapanire pe relatia lor.

Couples Retreat
Vince Vaughn pare sa se fi specializat in roluri de comedie si sincer nu prea il vad facand altceva prea curand. Indiferent ca joaca in Four ChristmasesThe Break Up sau Wedding Crashers, jocul lui Vaughn este liniar. Practic nu poti sa-ti dai seama daca a jucat mai bine sau mai rau pentru ca rolurile pe care le joaca Vaughn sunt cam la fel.

Un frantuz pe post de terapeut al cuplurilor pe o insula din Pacific suna exotic. Nu si Jean Reno in rolul lui. Dupa ce ca apare maximum 15 minute in tot filmul, Reno nu reuseste sa faca mare lucru. Sub masca guru-ului care stie cum sa oblojeasca suflete, se ascunde un actor plictisitor si crispat.

Couples Retreat este un film care urmeaza pas cu pas reteta de succes a comediilor romantice, dar nu pierzi mare lucru, daca nu-l vezi: 2-3 faze funny si cateva lectii de convietuire in doi. Asa ca poti da linistit skip si sa astepti un film mai interesant.
 
Urmareste mai jos trailerul filmului Couples Retreat:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea