Filme

#macaulay culkin #jodie foster #daniel radcliffe #shirley temple #cinema #copii minune #actor #film

Copiii minune ai cinematografiei

Macaulay Culkin , Shirley Temple , Daniel Radcliffe, Jodie Foster sunt cateva dintre numele teribile ale cinematografiei mondiale care au reusit sa se impuna la varste fragede. Unii au reusit in cativa ani sa faca ceea ce alti actori nu au reusit intr-o viata intreaga: sa devina staruri.

Sunt nume care au stralucit pret de cateva aparitii pe marele ecran, dar si nume care si-au continuat cariera cu succes dupa ce au trecut de perioada copilariei.

Shirley Temple

Shirley TempleShirley Temple este copilul vedeta care a cucerit intreaga lumea in perioada 1932- 1949, aparand in peste 40 de pelicule. Primul sau rol l-a primit in 1932, la varsta de numai 4 ani, in pelicula Kid's Last Stand.

In plina glorie, la numai 20 de ani, Shirley a decis sa paraseasca platourile de filmare de la Hollywood, optand pentru viata de familie si o cariera in politica (a fost ambasadorul SUA in Ghana si Cehoslovacia).

Mickey Rooney

Mickey RooneyUn alt tanar vlastar al Hollyood -ului acelor vremuri este Mickey Rooney. Prima aparitie pe scena a fost la varsta de un an si trei luni. A devenit faimos datorita rolului lui Mickey McGuire dintr-o serie de scurtmetraje. Am putea spune ca intreaga lui viata se confunda cu istoria cinematografului.

A jucat si si-a folosit vocea in peste 300 de filme si seriale. Viata sa personala a fost la fel de bogata precum cea artistica. Rooney a bifat pana acum nu mai putin de 8 casatorii. Prima sa sotie a fost nimeni alta decat celebra actrita Ava Gardner, cu care nu a rezistat decat un an.

Jodie Foster

Jodie FosterTrebuie spus ca inainte de a face valuri cu rolul agentului Clarice Starling din Silence of The Lambs (1991), Jodie Foster a aparut in numeroase filme si seriale TV, ba chiar si in reclame. Prima aparitie pe sticla are loc la varsta de 3 ani, micuta Jodie fiind distribuita intr-un spot publicitar.

Primul rol important il are in Taxi Driver (1976) al lui Martin Scorsese, Jodie Foster interpretand la numai 14 ani rolul unei prostituate pubere. La maturitate, Jodie s-a mentinut in top, jucand in pelicule de succes precum Maverick, Contact, Anna and The King, The Brave One. A obtinut doua premii Oscar la categoria „cea mai buna actrita“, cu rolurile din The Accused (1988) si Silence of The Lambs (1991).

Macaulay Culkin

Macaulay CulkinLa numai 10 ani, Macaulay Culkin reuseste sa vrajeasca spectatorii in rolul lui Kevin McCallister, copilul poznas din Home Alone (1990). Succesul primei parti i-a facut pe producatori sa se gandeasca si la o continuare. Astfel ca, in 1992, joaca si in Home Alone 2.

Ultimul rol notabil il are in 1995, in Richie Rich, adaptarea pentru marele ecran a unui serial de desene animate. Dupa ’95 Macaulay nu a mai reusit sa impresioneze cu niciun rol, el ramanand in atentia presei de scandal doar pentru aspectele legate de viata sa particulara.

Brooke Shields

Brooke ShieldsBrooke Shields a inceput sa apara in filme inca de la varsta de 11 ani. Primul rol il primeste la 11 ani in pelicula Alice, Sweet Alice (1976), doi ani mai tarziu, avand o aparitie de senzatie in Pretty Baby, o pelicula plina de scene nud.

Succesul maxim il cunoastre odata cu rolul din Blue Lagoon , o frumoasa poveste de dragoste ce are loc pe o insula tropicala. In ciuda faptului a mai fost distribuita in multe alte filme, ea nu s-a mai bucurat de aceeasi apreciere din partea criticilor si iubitorilor de film.

Drew Barrymore

Drew BarrymoreDrew Barrymorre s-a nascut intr-o familie de actori, fiind fiica lui John Barrymore si nepoata lui Lionel Barrymore, unul dintre marii actori americani din perioada interbelica.

Drew s-a facut remarcata la varsta de sapte ani, cand a jucat în filmul E.T. al lui Steven Spielberg. Ulterior, a reusit sa isi consolideze pozitia, cunoscand succesul in pelicule precum: Never Been Kissed, Charlie's Angels, Bad Girls.

Daniel Radcliffe

Inca de la varsta de 5 ani, Daniel repeta intr-una ca vrea sa se faca actor. Si iata ca visul i s-a implinit mai devreme decat s-ar fi asteptat. In 1999 la varsta de 10 ani isi face debutul in actorie in adaptarea realizata de BBC dupa romanul “David Copperfield” al lui Charles Dickens.

Daniel RadcliffeIn august 2000 reuseste sa obtina rolul principal din filmul regizat de Chris Columbus Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, in detrimentul catorva mii de actori tineri. Succesul fenomenal al ecranizarii dupa scrierile lui J.K. Rolling i-a asigurat aparitia in alte 5 filme despre aventurile lui Harry Potter.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea