Filme

Cloverfield si starea de dupa


Ne-am dus la fata locului si am luat la cald primele impresii ale spectatorilor dupa premiera oficiala Cloverfield/Monstruos din 15 februarie.

Cu ajutorul Hollywood Multiplex, am reusit sa luam pulsul publicului si sa descoperim daca Cloverfield/Monstruos va avea succes sau nu.

Sala de cinema, nu foarte plina, a amutit odata cu inceperea actiunii si singurele sunete ce se mai auzeau din cand in cand au fost doar rasetele la replicile amuzante ale filmului. Ne-am lasat si noi furati, alaturi de ceilalti spectatori, de sentimentul de disperare construit de subiectul filmului, si la final ne-a fost chiar greu sa revenim in lumea reala.

Pe scurt, filmul se construieste in jurul terorii declansate de o creatura asemanatoare cu Godzilla care terorizeaza si distruge centrul New York-ului. Cativa locuitori ai orasului raman in urma echipelor de evacuare si sunt prinsi chiar in mijlocul « campului de batalie », daca ii putem spune asa.

Realizatorii filmului au optat pentru cadre si imagini filmate ca printr-o camera obisnuita si itreg filmul este construit din ceea ce vad personajele prin obiectivul camerei.

Am reusit sa strangem cateva impresii imediat dupa terminarea filmului, iar mai jos puteti arunca o privire peste ele.

Cloverfield si starea de soc placut de dupa premiera

A fost foarte misto. Mi-a placut subiectul si m-a facut sa imi amintesc de World Trade Center si de ce au putut simti acei oameni. Te misca cu adevarat (Andrei, 24 de ani, internet)

Oau, modul in care l-au filmat a fost extrem de bun. Foarte subiectiv si te-a facut sa empatizezi cu personajele. Parca eram eu acolo si treceam prin toate acele intamplari. Foarte realist chiar daca e vorba de ceva aproape imposibil in lumea reala (Roxana, 27 ani, asistent marketing)

Un film bun. Mi-ar placea sa il cunosc pe regizor (Matt Reeves, n.r). Si chiar sa il felicit pentru modul de lucru. Desigur, camera aia de amator era « condusa » de un adevarat cameraman . Iti dai seama de asta, insa ideea e geniala. Sincer, nu tin minte sa mai fi vazut un film facut pe de-a intregul dintr-o camera. Chiar daca la inceput mi se parea obositor, m-am obisnuit, am prin ideea si am fost chiar incantat ca au reusit sa surprinda tot si sa iti ofere o imagine de ansamblu (Daniel S., 30 de ani, inginer)

Filmul e ok. Nu ma asteptam sincer sa fie asa. Nu stiu actorii, habar nu aveam cine joaca. Si chiar am crezut ca ma voi plictisi, mai ales ca nu a fost alegerea mea, ci a prietenului. Dar ma bucur ca m-am lasat tarata pana aici. Chiar ne tineam de mana la toate fazele mai tari si nu scoteam un cuvant de emotie. Chiar ma bucur ca l-am vazut (Mihaela, 21 de ani, studenta)

Un film de vazut. Il recomand amatorilor de gen, si cred ca nu numai. Nu te plictiseste, e intens si te tine cu sufletul la gura. De mult nu am mai vazut un film de genul care sa imi placa (Liviu, 22, constructii)

Ma gandeam in timpul filmului ca as fi vrut sa vad mai bine creatura. Dar cred ca tocmai asta m-a facut sa il traiesc si mai puternic. Faptul ca nu iti explica si nu iti arata foarte mult. In mai toate filmele de genul, ai parte de explicatii, sugestii, dat cu parerea – ca ce-o fi si ce-o vrea- insa aici, nu. Aici ai doar disperarea si teroarea. Si un final total neamerican, cred eu. Il recomand (Mircea, 25 de ani, librar)

Cam aceasta a fost impresia generala. Si din cate se poate vedea, nimic de rau despre film. Asa ca poate fi un film de recomandat si vazut. Vizionare placuta!

Trailer Cloverfield/Monstruos

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea