Filme

#bilete film #poeme #paterson #poezii #indragostiti #valentines day #film

Citesti poezii de Valentine's Day si primesti bilete la filmul Paterson

De Ziua Indragostitilor, cuplurile sunt provocate sa citeasca poezii. O provocare inedita, dar romantica! In schimb, vor primi bilete la filmul Paterson.

Astfel, cuplurile care vin la cinema cu o carte de versuri platesc un singur bilet la avanpremiera filmului, care va avea loc pe 14 februarie, la Cinemateca Union din Bucuresti, ora 19:00. Paterson, cea mai recenta productie a regizorului american Jim Jarmusch, va intra in cinematografele din Romania incepand cu 16 februarie.

Paterson, filmul care reda atmosfera din "orasul poetilor"

Filmul Paterson reda atmosfera aparte din "orasul poetilor", Paterson, New Jersey. Este locul de unde provin scriitori precum William Carlos Williams, reprezentant al modernismului si imagismului in literatura, respectiv Allen Ginsberg, figura centrala a miscarii Beat Generation.

Caracterizata de critici ca fiind "...unul dintre cele mai luminoase filme ale lui Jim Jarmusch", pelicula prezinta rutina unui sofer de autobuz (Adam Driver) indragostit de sotia sa Laura (Golshifteh Farahani), de poeziile lui William Carlos Williams si de orasul al carui farmec il descopera in fiecare zi, la fiecare pas. In fiecare zi, soferul de autobuz vede poezie, gandeste poezie si scrie poezie. Spectatorul aude versurile si, in acelasi timp, le vede scrise pe ecran. Le traieste.

Poeziile "in stilul" lui William Carlos Williams au fost scrise special pentru acest film de de Ron Padgett, unul dintre poetii preferati ai lui Jim Jarmusch. Cu o exceptie: unul dintre poeme ii apartine insusi regizorului!

Filmul "Paterson" a fost nominalizat la Palme d'or la Festivalul de la Cannes 2016, unde a si obtinut un inedit premiu Palm d'Og, inventat special pentru buldogul Neille, care a devenit astfel primul caine premiat la Cannes. Pelicula a mai obtinut alte sase premii importante la festivaluri internationale, precum Boston Online Film Critics Association, FEST International Film Festival, Iowa Film Critics Awards, dintre care trei pentru actorul Adam Driver (Los Angeles Film Critics Association Awards, Sant Jordi Awards, Toronto Film Critics Association Awards).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea