Filme

#comedie #horror #film #cronica #_cirque-du-freak-the-vampire-s-assistant-2009

Cirque du freak: The Vampire's Assistant - Un mix creepy intre Harry Potter si Twilight

Darren (Chris Massoglia), un adolescent de 16 ani pasionat de paianjeni, are o viata aparent normala pentru un pusti de varsta lui. Are note bune la scoala, isi asculta parintii si din cand in cand mai face si probleme. Vina pentru petele de culoare din viata lui o dam pe Steve (Josh Hutcherson), cel mai bun prieten al sau. Steve este exact opusul lui Darren: este antisocial, provine dintr-o familie dezbinata si isi doreste dintotdeauna sa devina vampir .

Cei doi descopera intamplator un circ ambulant populat cu tot soiul de creaturi ciudate. Tot aici Darren il cunoaste pe Larten Crepsley (John C. Reiley), un vampir de 200 de ani.  Fara sa stie Darren incalca un armistitiu vechi de 100 de ani dintre vampiri si vampanezi, dusmanii de moarte ai vampirilor. Pustiul ajunge sa fie cooptat in prima tabara, pierzandu-si viata si transformandu-se doar pe jumatate in vampir. Fiecare tabara incearca sa si-l castige pe Darren de partea sa, iar lucrurile se complica cand Steven este antrenat si el in acest meci.

Cirque du Freak
Cred ca Cirque du freak: The Vampire’s Assistant isi propune sa castige atat o parte din fanii  Twilight, cat si un segment de public dependent de aventurile lui Harry Potter. Rezultatul este un film cu scene de cafteala mai ceva ca-n filmele cu ninja si cu un inceput de idila, lasata balta in cele din urma. 

Cirque du freak: The Vampire’s Assistant este cea mai dubioasa adunatura de personaje grotesti reunite vreodata intr-un film.  Practic toate personajele care nu au mai avut loc in alte filme isi gasesc locul in aceasta productie: Snake Boy (un individ cu corp de sarpe), Croma Limbs (femeia cu membre regenerabile), Gertha Teeth (femeia cu cei mai rezistenti dinti din lume), Alexander Ribs (omul fara coaste).

Dar lista nu s-a terminat. Salma Hayek este o femeie sexy, insa numai atunci cand nu-i creste barba, in vreme ce Rebecca este o fetita care vine gata echipata cu o coada de maimuta. Va mai amintiti de Gollum din Lord Of The Rings? Ei bine, varianta neupgradata a lui Golum o intalnim in Cirque du freak: The Vampire’s Assistant.  

Cirque Du Freak
Va spun cu mana pe inima ca dupa ce am vazut toti ciudatii astia imi venea sa ma ridic de pe scaun si sa plec. Am ramas totusi, gandidu-ma ca poate avem parte si de lucruri mai interesante pana la final.

Chris Massoglia si Josh Hutcherson, actorii care ii interpreteaza pe cei doi adolescenti, nu se remarca cu nimic deloc. Carisma nu, abilitati actoricesti demne de luat in seama ioc.

Povestea este foarte subtirica si nu am inghitit deloc aceasta delimitare intre vampirii normali (adica aia buni care sug sange, insa nu omoara) si cei rai (vampanezii, sugatorii de sange care lasa victime in urma). 

La final, regizorul Paul Weitz ne cam lasa cu ochii in soare, sugerandu-ne ca va exista cel putin o continuare. Si cu siguranta va fi pentru ca scenariul filmului este bazat pe primul volum din seria de carti “Cirque Du Freak” scrisa de Darren Shan.

Cirque Du Freak
Sa nu credeti insa ca Cirque du freak: The Vampire’s Assistant este un film 100% esuat. Este salvat partial de poante bine plasate (paianjenul rosu-albastru se impiedica de o guma de mestecat infipta tocmai in tavan, cosciugul lui Darren echipat cu sistem stereo si consola portabila etc.) si jocuri de cuvinte reusite. 

Cirque du freak: The Vampire’s Assistant este o experienta pe care nu mi-as dori sa o repet prea curand. Pelicula este indreptata spre un public adolescentin, insa cu siguranta nu va reusi sa aiba nici macar un sfert din succesul francizelor Harry Potter sau Twilight.
 
Urmareste mai jos trailerul filmului Cirque du freak: The Vampire’s Assistant
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea