Filme

#halloween #horror #filme #sangeroase

Cele mai sangeroase filme horror pentru noaptea de Halloween

Se apropie cea mai infricosatoare sarbatoare a anului, o noapte de groaza in care petrecareti mascati alearga pe cinci carari de la un party la un bal mascat in speranta de a da peste Dracula, Jason X , Freddy Kruegger sau Maria Antoaneta (cu sau fara cap).

Fie ca alegeti sa va petreceti noaptea de Halloween la o petrecere cu vampiri, strigoi, printi, printese, femei fatale sau in fata televizorului, noi va recomandam cateva dintre cele mai sangeroase filme realizate vreodata, care sigur ii vor face si pe cei mai sceptici fani ai horror-ului sa tresara la vedera unui banal fierastrau sau a unui ciocan.

Cum am ales aceste filme ca fiind cele mai sangeroase? Simplu. Am cantarit vizual litri “fara numar” de sange si zecile de containere cu membre secerate si aruncate in ecranul spectatorului de un ucigas bezmetic care are ca hobby transarea unor turisti rataciti pe meleaguri straine.

 

Hostel (I si II)

 

Produs de un fan al genului horror, Quentin Tarantino, si regizat de Eli Roth, unul dintre cei mai tineri si mai prolifici realizatori de filme de groaza, Hostel este atat de imbibat de sange (fals, din fericire) incat in puritana America a fost interzis spectatorilor sub 18 ani. Si, daca ne luam dupa spusele regizorului care considera ca daca nu ajunge acasa de la filmari acoperit din cap pana-n picioare de sange fals, inseamna ca nu si-a facut treaba asa cum trebuie, atunci Hostel chiar isi merita titulatura de horror deosebit de sangeros.

Dar cam cu atat a impresionat audienta, pentru ca, daca ne luam dupa recenziile criticilor de specialitate si parerile fanilor, Hostel, nu reprezinta cine stie ce realizare a genului. Totusi, din punct de vedere al raportului investitie - incasari, cele doua filme Hostel au batut frumusel cateva recorduri.

In Hostel, trei excursionisti se indreapta catre un oras slovac ce promite sa le indeplineasca asteptarile hedonistice, fara a a-si inchipui insa ce iad ii asteapta acolo.

Trailer Hostel

In Hostel II, regizorul Eli Roth merge pe acelasi tipar, dar schimba sexul protagonistilor, astfel ca avem de-a face cu trei domnite ratacite tot pe undeva prin Europa de Est (izvor nesecat de “povesti” de groaza, dupa cate se pare). Trei studente americane, hotarate sa se rupa de studiu si sa vada Europa, planuiesc o iesire in weekend si accepta invitatia unei colege, care le promite o experienta cat se poate de reconfortanta. Insa experienta relaxanta se dovedeste a fi cel mai rau cosmar al lor.

Trailer Hostel II

Asteptam cu mare interes si Hostel 3 sau 4, in care personajele principale vor fi probabil trei babute senile sau trei mosi in cautare de senzatii extreme.

 

Saw

 

Ce mai poate fi spus despre Saw in afara faptului ca a devenit o poveste fara sfarsit datorita incasarilor pe care, spre surprinderea multor cinefili, continua sa le genereze? Deocamdata, seria Saw a ajuns la cel de-al cincilea film, lansat de curand in SUA, spre bucuria fanilor inraiti care continua sa ingrase buzunarele producatorilor filmului, desi nu mai este nimic nou sau surprinzator in film.

La fel ca si Hostel, Saw a primit niste rating-uri direct proportionale cu sutele de litri de sange care improasca ecranul: in SUA a fost interzis minorilor, iar la noi persoanelor sub 15 ani. Saw a adus insa ceva nou in peisajul genului horror: o poveste complexa si o intriga imprevizibila (cel putin in primul film al seriei).

Inca de la prima secventa a filmului, spectatorul este aruncat in mijlocul actiunii: doi barbati se trezesc intr-o toaleta dezafectata, amandoi fiind legati cu lanturi de perete. Intre ei se afla cadavrul altui barbat care tine intr-o mana o caseta video, iar in cealalta un pistol.

Cei doi nu stiu decat ca unul dintre ei trebuie sa-l ucida pe celalalt in opt ore, sau amandoi vor muri. Si pentru ca povestea sa nu fie deloc simpla, filmul este intesat de flashback-uri ale altor crime comise de Jigsaw, un psihopat care nu-si omoara victimele, ci face jocurile in asa fel incat aceastea se omoara intre ele fara a avea vreo posibilitate de a se salva sau aproape. Saw este un film intens, extrem de complex, cu o intriga naucitoare si cu un final surpriza care a socat spectatorii inca de la lansare.

Trailer Saw

Nu voi prezenta aici si celelalte patru filme ale seriei, deoarece actiunea lor este similara, fiind construita in jurul aceluiasi infam Jigsaw. Dar daca le veti viziona, veti constata ca originalitatea primului film se pierde pe masura ce creste numarul partilor seriei…II,III,IV,V (pana acum).

 

Texas Chainsaw Massacre

 

La ce te poti astepta de la un film care contine in titlu cuvantul “masacru”? In niciun caz nu la o comedie romantica. Filmul lui Marcus Nispel din 2003 este remake-ul clasicului Texas Chainsaw Massacre din 1974, si cum doua productii pe aceeasi tema nu sunt niciodata de ajuns, capetele luminate de la Hollywood s-au gandit sa ne loveasca in plex cu ceva nou reciclat din ceva vechi: Texas Chainsaw Massacre: The Beginning din 2006, cu alt regizor si alte frumuseti (vezi Jordana Brewster) gata sa fie facute bucatele cu drujba de dragul box-office-ului.

Sa revenim la Texas Chainsaw Massacre (2003). Filmul este o copie nereusita a versiunii din ’74, deci are aceeasi poveste: cinci tineri care se intorc dintr-o scurta vacanta in Mexic si, ajungand in Texas, dau peste trupul unei sinucigase si cer ajutor unor localnici. Nefericitii nu stiu ca viata lor e in pericol si ca au de-a face cu psihopatul ucigas cunoscut drept Leatherface si familia lui de canibali.

Trailer Texas Chainsaw Massacre

De Texas Chainsaw Massacre: The Beginning din 2006 nu mai era nevoie, dar cum este intotdeauna nevoie de bani, filmul a ajuns totusi pe ecrane. Desfiintat de critici si spectatori deopotriva, filmul s-a descurcat binisor la capitolul incasari, ca doar e vorba de noi maceluri si bai de sange. Productia spune povestea a patru tineri care pornesc intr-o calatorie. Totul decurge bine pana cand are loc un accident si la fata locului isi face aparitia seriful orasului. Experienta lor terifianta incepe atunci cand toti sunt dusi intr-o casa izolata unde traieste un criminal insetat de sange.

Trailer Texas Chainsaw Massacre: The Beginning



 

Severance

 

Filmul este o combinatie reusita de horror a la americani si umor englezesc, astfel incat granita dintre groaza si ras isteric este foarte subtire, nestiind nici pana la genericul de final daca regizorul a intentionat sa faca un film de gen si nu a reusit pe deplin sau a vrut doar sa faca glume pe seama peliculelor de peste ocean.

Severance are in prim plan sapte colegi de serviciu, salariati ai unei companii producatoare de armament, care sunt pusi la grea incercare atunci cand weekend-ul destinat "sudarii" relatiilor dintre ei se duce de rapa, in urma aparitiei unor dusmani pusi pe reduceri de personal... la propriu! Cei sapte trebuie sa uite de conduita profesionala, pentru ca cel mai destept supravietuieste acestei excursii de cosmar.

Severance este un film de groaza plin de suspans, dar nu lipsit de accente comice negre, in care un team-building intr-o padure undeva la granita dintre Ungaria si Romania se transforma intr-un joc pe viata si pe moarte.

Trailer Severance


 

The Midnight Meat Train

 

Filmul este cel mai recent horror al anului 2008 si in multe tari va fi lansat tocmai pe 31 octombrie (si la noi). In Midnight Meat Train, Bradley Cooper interpreteaza un fotograf, doritor sa-si exploreze laturile intunecate porneste in urmarirea unui criminal in serie, supranumit "ucigasul din metrou", ale carui crime de cosmar l-au facut sa realizeze cateva fotografii de senzatie. Fotograful devine tot mai fascinat de criminal, iar incursiunile in lumea putreda a acestuia il corup si il transforma.

Cantitatile de sange sunt cat se poate degeneroase, iar momentele de suspans nu lipsesc din filmul de groaza al lui Ryuhei Kitamura.

Trailer The Midnight Meat Train


Chiar daca nu sunt pe placul tuturor, filmele horror continua sa fascineze si sa oripileze deopotriva, mai ales ca cele lansate dupa 2000 sunt din ce in ce mai indraznete cand vine vorba de scene violente, iar regizorii si producatorii sunt foarte entuziasti numai la gandul ca vor picta retina spectatorului in rosu aprins.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea