Filme

#it's a wonderful life #love actually #craciun #filme romantice

Cele mai romantice filme de Craciun

Daca inca nu v-ati lasat cuprinsi de spiritul Sarbatorilor de iarna si tot mai alergati dupa cadouri sau ultimele cumparaturi, noi va indemnam sa luati o pauza, sa va relaxati si sa va lasati invaluiti de o stare romantica, urmarind unul dintre cele mai romantice filme de Craciun , fie ele mai noi sau mai vechi.

*Love Actually (2003)

Realizatorii filmelor Notting Hill si Jurnalul lui Bridget Jones si-au unit fortele umoristice si au scos in 2003 comedia romantica Love Actually/Pur si simplu dragoste, un film amuzant, romantic si plin de nume mari despre suisurile si coborasurile relatiilor sentimentale, in saptamanile dinaintea Craciunului.

In pragul Sarbatorilor de iarna, toata natiunea isi gaseste jumatatea: incepand cu noul Prim-ministru britanic interpretat de Hugh Grant, care se indragosteste de o tanara functionara, pana la un vanzator intr-un mare magazin (Rowan Atkinson) sau un scriitor care evadeaza in sudul Frantei, toti au parte de propria poveste de dragoste pe acordurile faimosului hit al celor de la Wet Wet Wet – Love is all around, “remixat” intr-un mod foarte simpatic de Bill Nighy.



*White Christmas (1954)

White Christmas, regizat de Michael Curtiz (Casablanca) este unul dintre cele mai fermacatoare pelicule realizate vreodata. Filmul este un musical exceptional in care Bing Crosby si Danny Kaye interpreteaza un cuplu de dansatori cu mare succes in America de dupa al doilea Razboi Mondial ce se indragostesc de doua surori si pornesc spre Vermont pentru a petrece impreuna Craciunul. Insa adevarata aventura incepe cand cei patru trebuie sa-si uneasca fortele si sa salveze motelul fostului comandant din armata.




*Christmas in Connecticut (1945)

Elizabeth Lane este una dintre cele mai faimoase jurnaliste din tara. In articolele sale gastronomice, ea se descrie ca fiind o femeie care munceste toata ziua la ferma sa, o mama si o bucatareasa excelenta. Dar totul este doar o minciuna.

In realitate, Elizabeth este o newyorkeza necasatorita care nu stie nici macar sa fiarba un ou. Retetele pe care le publica sunt, de fapt, opera bunului sau prieten, Felix. Insa, cand directorul revistei la care lucreaza Elizabeth, decide ca aceasta sa primeasca oaspeti de Craciun la “ferma” sa, jurnalista trebuie sa gaseasca o cale de a nu se deconspira.

christmas in connecticut

*Miracle on 34th Street (1947)

Filmul a fost lansat prima data in 1947, varianta clasica fiind si cea mai apreciata de public. In 1994 apare un nou film cu acelasi nume si aceeasi poveste, care insa nu a reusit sa inregistreze acelasi succes ca pelicula originala.

Miracle on 34th Street spune povestea unui tanar avocat care decide sa apere la tribunal un batran inchis intr-o institutie de boli mintale pe motiv ca pretinde ca el este adevaratul Mos Craciun. Avocatul va trebui sa dovedeasca instantei ca Mos Craciun chiar exista.




*It’s a Wonderful Life (1946)

Filmul regizorului Frank Capra, It’s a Wonderful Life, este unul dintre filmele favorite ale tuturor timpurilor, atat in viziunea publicului, cat si in opinia criticilor de film. Castigator a nu mai putin de 5 premii Oscar, filmul spune povestea emotionanta a unui om de afaceri falit care incearca sa se sinucida, dar este salvat de un inger. Acesta ii arata cum ar fi fost viata familiei sale daca el nu ar fi existat. Astfel, omul primeste cel mai frumos dar chiar in ajunul Craciunului: propria sa viata.

It’s a Wonderful Life este un clasic care continua sa farmece generatii de cinefili. Pelicula este difuzata pe micul ecran in fiecare an in preajma Craciunului in toate colturile lumii.



*Beauty and the Beast (1991)

Ce daca beauty and the beast este un film de animatie? Cei mici se vor bucura cu siguranta sa vada sau sa revada celebra poveste de dragoste in varianta Disney.

Bella este o tanara nemultumita de viata dintr-un orasel de provincie din Franta, care s-a plictisit sa tot respinga dovezile de afectiune ale ingamfatului sau pretendent, Gaston. Bestia este un print tranformat intr-un monstru printr-o vraja pentru ca nu putea iubi. Cand destinele celor doi se intalnesc, Bestia trebuie sa-i castige dragostea frumoasei Bella, altfel risca sa ramana pentru totdeauna un monstru.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea