Filme

#filme #top filme #anne frank #filme anne frank #top filme anne frank

Cele mai impresionante filme despre Anne Frank

Anne Frank este celebra pentru faptul ca a tinut un jurnal in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, dupa ce a cazut victima Holocaustului. Jurnalul femeii a fost publicat imediat dupa razboi de catre tatal acesteia, care a reusit sa supravietuiasca. Dincolo de faptul ca dezvaluie lucruri impresionante si socante in acelasi timp, jurnalul a devenit acum un document istoric al Holocaustului, iar Anne Frank este un simbol al victimelor nazistilor.

The Diary of Anne Frank (1959)

Omul de afaceri Kraler si asistentul sau, Gies Miep, pregatesc o ascunzatoare in camerele deasupra biroului lor pentru a adaposti doua familii, printre care si cea a tinerei Anne. Productia dezvaluie modul in care Anne se fereste de persecutiile nemtilor si cum se hotaraste sa incepe jurnalul care mai tarziu are sa devina celebru in intreaga lume.

Anne Frank: The Whole Story (2000)

Desi au trecut mai bine de 80 de ani de la eveniment, producatorii de film nu au renuntat la ideea de a aminti evenimentele petrecute in timpul Holocaustului. In anul 2000, Ben Kingsley si Lili Taylor au jucat impreuna in Anne Frank: The Whole Story, o productie biografica de mare succes.

Anne Frank Remembered (1995)

Anne Frank Remembered este de fapt un documentar despre celebra Anne Frank, al carui rol a fost interpreat aici de Jon Blair. Documentarul a fost pentru inceput promovat la televizor, dupa care a fost pus in scena ca o piesa de teatru.

Anne Frank: The Life of a Young Girl (1998)

Anne Frank: The Life of a Young Girl este un documentar care a fost prezentat ca un mini serial. Productia contine interviuri si povesti spuse catre tatal si prietenii lui Anne Frank.

The Attic: The Hiding of Anne Frank (1988)

The Attic: The Hiding of Anne Frank prezinta punctul de vedere al lui Miep Gies, asistentul omului de afaceri care s-a chinuit sa ascunda familia Frank in podul din biroul sau. Gies povesteste cu lux de amanunte efortul depus pentru ca cele doua familii sa ramana in siguranta in timpul Holocaustului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea