Filme

#narnia #titanic #terminator #cavalerul negru #the dark knight #film #pleicule #productii #incasari #bani

Cele mai costisitoare filme din toate timpurile (partea I)

Deoarece tot auzim de criza financiara si aflam ca zeci de proiecte cinematografice cu potential sunt anulate din cauza acesteia, ne-am gandit sa realizam un clasament al celor mai scumpe filme din toate timpurile. Este vorba, mai exact, despre filmele care au reusit sa apara inaintea izbucnirii crizei si care au primit toate finantarile necesare. In urmatoarele randuri vom afla cat au costat unele dintre cele mai apreciate filme din ultimii ani, dar si daca au incasat suficienti bani pentru a-si acoperi cheltuielile.


O sa facem o mica exceptie si nu o sa incepem clasamentul de la traditionala pozitie 10. De data aceasta vom incepe cu locul 13, deoarece aici se afla The Dark Knight, unul dintre cele mai apreciate filme ale anului trecut si care a depasit recent pragul de un miliard de dolari din incasari.


13. The Dark Knight
Buget: 185 milioane USD

Cu un buget de 185 de milioane de dolari, un Joker (Heath Ledger - premiat cu Oscarul pentru cel mai bun actor) perfect si un regizor ca Christopher Nolan, pelicula a zguduit vara trecuta box office-urile din intreaga lume. Acum, cu incasari de peste un miliard de dolari, filmul se afla in galeria selecta a productiilor cu cele mai mari profituri din istoria cinematografiei .

Conform site-ului IMDB, The Dark Knight ocupa locul 4 in clasamentul celor mai profitabile filme.


12. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Buget: 185 milioane USD

Ultimul film din seria Indiana Jones a adus companiei Paramount Pictures un profit de 600 de milioane de dolari, dupa ce incasarile in intreaga lumea au depasit suma de 786 de milioane. Desi filmul a fost plin de erori, fanii nu prea au tinut cont si s-au bucurat de fiecare minut al filmului si de revenirea lui Harrison Ford in rolul lui Indy.

Conform site-ului IMDB, Indiana Jones 4 ocupa locul 23 in clasamentul celor mai profitabile filme.


11. Titanic
Buget: 200 milioane de dolari

Toata lumea a auzit de Titanic, de povestea sa, de cele 11 Oscaruri castigate si sutele de milioane incasate in intreaga lume. Marele succes din '97, care i-a facut celebrii pe Kate Winslet si Leonardo DiCaprio, ocupa de 12 ani prima pozitie in clasamentul IMDB al celor mai profitabile filme, cu incasari de peste 1.8 miliarde de dolari.


10. Terminator 3: Rise of the Machines
Buget: 200 milioane de dolari

Ultimul film al guvernatorului statului California  - Arnold Schwarzenegger - a necesitat un buget de 200 de milioane de dolari, insa succesul a fost unul modest. Poate ca lumea se saturase de al treilea "I'll be back" sau poate ca nu stia ca acesta va fi ultimul film al lui Arnie. Sa speram ca Terminator 4: Future Begins nu va avea aceeasi soarta. 

Cu incasari de peste 433 milioane dolari in lumea intreaga, Terminator 3 ocupa locul 86 in clasamentul IMDB al celor mai profitabile filme.


9. Spider-Man 2
Buget: 200 milioane de dolari

Mare nebunie, mare. Regizorul Sam Raimi a reusit sa faca din Spider-Man un adevarat incasator, atat de pumni, cat si de bani. Calculand, intreaga serie a costat 597 de milioane de dolari. Cifra incasarilor este putin mai mare... de patru ori - adica aproape 2,5 miliarde de dolari.

Cu incasari de peste 783 de milioane in lumea intreaga, Spider-Man 2 ocupa locul 25 in clasamentul IMDB celor mai profitabile filme.


8. The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
Buget: 200 milioane de dolari

Prince Caspian
, al patrulea film din lista si ultimul care a avut un buget de 200 de milioane, a avut aceeasi soarta ca si Terminator 3. Adica un buget maricel, dar incasari modeste. Spre deosebire de prima parte, care a incasat frumusica suma de 745 milioane, Prince Caspian a trebuit sa se multumeasca cu doar aproape jumatate.

Cu incasari de 420 de milioane in lumea intreaga, Cronicile din Narnia 2 ocupa locul 94 in clasamentul IMDB al celor mai profitabile filme.

 

A doua parte a articolului, in care veti afla care este cel mai scump film din lume,  va fi publicata saptamana viitoare.

Urmariti trailerul filmului The Dark Knight



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea