Filme

#martin scorsese #matt damon #george clooney #departed #scarface #film #original #remake

Cele mai bune remake-uri din toate timpurile

Remake-urile din ziua de astazi sunt doar cateva dintr-un sir lung de schimburi de amintiri ale prezentului cu mult-iubitele filme clasice. Dar remake-ul este un lucru rau, lipsit de originalitate? Este rusinos sa se refaca un film vechi doar pentru ca a avut success la public? Sau merita transformat pentru ca noile generatii, obisnuite cu efectele bubuitoare, sa se poata bucura de fuziunea trecutului cu prezentul?

Urmatoarele filme pe care le prezentam sunt unele dintre cele mai bune remake-uri ale tuturor timpurilor. Si nu numai noi spunem asta. Aceste remake-uri au fost apreciate de multi critici de film ca fiind la fel de bune sau chiar mai bune decat cele originale.

Scarface (1983)
Remake dupa - Scarface (1932)

" Say hello to my little friend!" Brian de Palma a luat originalul din 1932 si, impreuna cu autorul scenariului - Oliver Stone si starul Al Pacino, a creat unul dintre cele mai bune si violente filme din toate timpurile.


Shaft (2000)

Remake dupa - Shaft (1971)

Regizorul John Singleton a gasit in Samuel L Jackson actorul perfect pentru a-l mosteni pe Richard Roundtree. Totusi, Roundtree a oferit filmului o imagine incantatoare atunci cand a aparut in film drept unchiul lui Jackson.


Ocean’s Eleven (2001)
Remake dupa - Ocean's Eleven (1960)

Originalul din 1960 era cunoscut pentru abundenta de celebritati aflate in distributie - Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr, Peter Lawford. Steven Soderbergh nu s-a lasat mai prejos si a format o noua distributie cu celebritati de prima mana. George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Damon si multi altii s-au alaturat acestei productii colosale.


Planet of the Apes (2001)
Remake dupa - Planet of the Apes (1968)

Studiourile au insistat sa precizeze ca pelicula nu este un remake dupa filmul lui Charles Heston din 1986, ci mai degraba o reinventie. In remake-ul din 2001 putem aprecia foarte mult costumatia. Ne va lua ceva timp pana vom realize ca sub acel costum se afla Helena Bonham Carter.


Solaris (2002)
Remake dupa - Solyaris (1972)

Regizorul Steven Soderbergh si starul George Clooney au facut o miscare riscanta si au creat un remake dupa SF-ul rusesc al regizorului Andrei TarkovskySolyaris. In acest remake putem vedea una dintre cele mai bune performante ale lui George Clooney in rolul cosmonautului care-si descopera sotia moarta la bordul unei nave spatiale.


The Ring (2002)
Remake dupa - Ringu (1998)

Gore Verbinski, creatorul trilogiei Piratii din Caraibe, a lansat in 2002 unul dintre cele mai bune remake-uri horror din toate timpurile, inspirat din versiunea regizorului Hideo Nakata, din 1998 - Ringu. Chiar daca versiunea japoneza ramane mai inspaimantatoare, acest film are capacitatea de a-ti trimite fiori pe sira spinarii.


The Italian Job (2003)
Remake dupa - The Italian Job (1969)

F. Gary Gray a updatat originalul, in care Michael Caine detinea rolul principal, cu o distributie tanara si talentata. Mark Wahlberg este electrizant in rolul lui Crocker, intr-un remake cu mai multa actiune, aventura si viteza.


The Manchurian Candidate(2004)
Remake dupa – The Manchurian Candidate (1962)

Denzel Washington si Meryl Streep refac thrillerul psihologic din 1962, in care Frank Sinatra detinea rolul principal. Marea intrebare a ambelor filme este: "Cat de departe este dispus guvernul sa mearga?".


Charlie and the Chocolate Factory (2005)
Remake dupa - Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)

Schimband titlul original - Willy Wonka and the Chocolate Factory si inlocuindu-l pe Gene Wilder, starul originalului din 1971, cu Johnny Depp, regizorul Tim Burton ofera noului public o o imagine asemanatoare cu cea din ’71, dar pe stilul sau extravagant.


The Departed (2006)
Remake dupa – Infernal Affairs (2002)

Inspirat din filmul asiatic Internal Affairs din 2002, acest film a adus la prezent "relatia" interzisa dintre politie si mafie. Martin Scorsese ne ofera prin acest film un adevarat hit si isi castiga mult prea meritatul Oscar.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Trailer The Departed

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea