Filme

#filme #filme politice #the candidate #The King's Speech #All the President's Men

Cele mai bune filme politice

Suntem in plina campanie electorala, iar politicienii romani se intrec in promisiuni mai mult sau mai putin realiste. In ton cu acest subiect actual, va propunem o trecere in revista a celor mai reusite filme politice din toate timpurile.


All the President's Men (1976)

"All The President's Men" este un clasic al genului. Pelicula reprezinta o ecranizare a cartii scrisa de jurnalistii Carl Bernstein si Bob Woodward, inspirata din scandalul Watergate, care a dus la demisia presedintelui american Richard Nixon. In rolul celor doi jurnalistii ii intalnim pe actorii Robert Redford si Dustin Hoffman.


The Candidate (1972)

Inainte de "All the President's Men", Robert Redford a fost si de cealalta parte a baricadei. In "The Candidate" el a jucat rolul lui Bill McKay, un avocat care accepta sa candideze pentru Senat din partea Partidului Democrat. Conditia pusa de McKay este sa fie lasat sa spuna exact ce crede si sa nu fie obligat sa apeleze la ajutorul unui specialist in comunicare.


The King's Speech (2010)

"The King's Speech" a primit la gala Oscar din 2011 nu mai putin de sapte nominalizari, pelicula fiind in cele din urma recompensata cu patru trofee.

"The King's Speech" are la baza intamplari reale, urmarind povestea timidului George, cel care avea sa devina regele George al VII-lea al Marea Britaniei.

Dintr-un simplu duce de York, se trezeste peste noapte in postura de rege al Marii Britanii, o povara mult prea grea pentru el. El va fi nevoit sa-si invinga teama de a vorbi in public cu ajutorul logopedului Lionel Longue. Desi teoretic era reprezentantul Marii Britanii in fata lumii intregi, in realitate cel care a avut rolul decisiv in actiunile armatei britanice in cel de-Al Doilea Razboi Mondial a fost premierul Winston Churchill, interpretat in film de Timothy Spall.


Z (1969)

"Z" este una dintre capodoperele lui Costa Gavras, cineastul care filma in urma cu cativa ani productia "Amen" chiar pe meleagurile noastre. Filmul urmareste pas cu pas un anchetator care incearca dezvaluie adevarul din jurul asasinarii unui important lider politic din Grecia. In schimb, autoritatile fac tot ce le sta in putinta pentru a musamaliza acest caz.

Din distributia filmului ii putem aminti pe Yves Montand, Jean-Louis Trintignant si Irene Paps. Pelicula este cotata de prestigiosul site Imbd.com cu nota 8,1.



Sursa foto: thetimes.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea