Filme

#film #actor #actrita #recomandari #filme #luna noiembrie #cinematografe #romania

Ce filme vedem in luna noiembrie

Nicolas Cage, Stefan Banica Jr. , Cameron Diaz, John Cusack, Robert Pattinson sunt doar cativa dintre actorii pe care cinefilii nostri ii vor vedea in curand pe marile ecrane din Romania. Iata o trecere in revista a filmelor care vor avea premiera in cinematografele romanesti in cursul lunii noiembrie. 

6 noiembrie 2009 este data la care programele cinematografelor se innoiesc cu trei pelicule. The Time Traveler's Wife este o drama romantica cu iz S.F. despre despre un librar din Chicago care poate calatori in timp, ceea ce-i aduce probleme in casnicie. Filmul, regizat de  Robert Schwentke ("Conspiracy of Fools", "Red"Flightplan) ii are in rolurile principale pe Rachel McAdams si Eric Bana.

Poveste de Craciun in varianta 3D

La doi ani distanta de Beowolf, regizorul Robert Zemeckis, cel care ne-a fermecat cu “Romancing the Stone”, trilogia Back to the Future si Forrest Gump, revine cu o ecranizare dupa o povestire clasica de-a lui Charles Dickens. Dupa cum sugereaza si titlul (A Christmas Carol 3D), pelicula este o transpunere in varianta 3D a povestii batranului avar vizitat de trei fantome care il ajuta sa devina bun si, mai mult decat atat, sa creada in Spiritul Craciunului. Capul de afis al filmului este inconfundabilul Jim Carrey, secondat de Gary OldmanRobin Wright Penn si Colin Firth.
 

Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans este noua pelicula in care il putem vedea pe Nicolas Cage. Filmul este un remake mai putin intunecat al productiei regizate in 1992 de Abel Ferrara. Pelicula urmareste degradarea morala si fizica prin care trece Terence McDonagh, un politist dependent de analgezice si droguri. Regia lui Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans este semnata de Werner Herzog ("Rescue Dawn", "Grizzly Man"). Eva Mendes si Val Kilmer sunt alti doi actori cu care ne vom intalni in aceasta drama politista cu accente noir. 

Vine Apocalipsa!

Va era dor de filme despre sfarsitul lumii? 2012 este un alt film despre distrugerea pamantului, in stilul lui The Day After TomorrowJohn Cusack este cel care detine rolul principal in acest S.F. bine cu garnisit cu efecte speciale de exceptie. Pelicula regizata de Roland Emmerich urmeaza sa apara in cinematografele din Romania incepand cu 13 noiembrie.
 

Tot pe 13 noiembrie apare Katalin Varga, co-productia romano-britanica premiata anul acesta in cadrul mai multor festivaluri internationale. Katalin Varga este povestea unei femei violate, care incearca sa-si faca singura dreptate, pedepsindu-si agresorii. Desi pe genericul filmului nu se regasesc nume sonore, drama regizata de Peter Strickland starneste interesul in contextul in care la editia din acest an a Festivalului de Film de la Berlin a castigat un Urs de Argint.

Tot de o drama, de data aceasta in limba franceza, avem parte din 20 noiembrie. Remi Bezancon este cel care semneaza regia lui "Le premier jour du reste de ta vie", un film despre cum se poate schimba in 5 zile viata unei familii.

Michael Moore si criza financiara

Capitalism: A Love Story, noua productie a controversatului regizor Michael Moore, va avea premiera tot pe 20 noiembrie. Dupa ce a starnit valuri cu Bowling for Columbine si Fahrenheit 9/11, Michael Moore revine cu un documentar despre criza financiara si economia americana in timpul tranzitiei de la administratia lui Bush la cea a lui Obama.
 

Din 20 noiembrie ruleaza pe marile ecrane si Le Concert. Dupa exceptionalele “Trahir” si “Train Du Vie”, regizorul Radu Mihaileanu aduce pe ecrane o comedie despre un fost director al Teatrului Balsoi, concediat cu 25 de ani inainte, pentru ca a refuzat sa se desparta de muzicienii sai evrei si a devenit intre timp un simplu ingrijitor in cadrul aceleiasi institutii.

O cutie de lemn apare in mod misterios la usa unui cuplu de tineri casatoriti al caror mariaj cam scartaie. Ei deschid cutia si devin curand incredibil de bogati. Ce se intampla mai departe veti descoperi singuri pe 20 noiembrie la premiera thriller-ului S.F. The Box, in care ii veti putea revedea pe Cameron Diaz si James Marsden.
 

Dupa ce ne-a obisnuit cu rolurile de gangster ("Baieti Buni", "A Beautiful Life"), Stefan Banica Jr. mai apare din cand in cand si in comedii. Ho Ho Ho este povestea lui Horatiu, un baietel de 8 ani care inca mai crede in Mos Craciun si care primeste drept cadou de Sarbatori o zi la Mall. Productia urmeaza sa aiba premiera tot pe 20 noiembrie.
 
Ploua cu...hamburgeri! 
 
Cloudy with a Chance of Meatballs poposeste si la noi pe 27 noiembrie, dupa ce in luna septembrie a atins prima pozitie a box office-ului american. In acest nou film de animatie al Studiourilor Sony Pictures, un om de stiinta incearca sa rezolve problema lipsei de mancare din lume, dar se va confrunta cu o alta mare problema atunci cand din cer incepe sa ploua cu hamburgeri.
 
 
O femeie care-si creste singura cei trei copii dupa ce sotul ei a fost ucis se intoarce dupa 18 ani in tara si reinvie vechi tensiuni intre familii rivale. Iata punctul de plecare al dramei "Cendres et sang", regizate de Fanny Ardant. Israelianca Ronit Elkabet este cea careia ii revine rolul principal, in timp ce capii celor doua "clanuri" vor fi doi actori romani, Olga Tudorache si Ion Besoiu. Filmul poate fi vazut la cinema incepand cu 27 noiembrie.

Coproductia romano-franco-italiana "Mar nero" are premiera tot pe 27 noiembrie.  Specializat in filme documentare, Federico Bondi, s-a inspirat pentru scenariul filmului "Mar nero" din povestea reala a bunicii lui care a avut o ingrijitoare romanca de care s-a atasat foarte mult. Personajele principale sunt doua femei, Angela (Doroteea Petre), o tanara din Romania venita la munca in Italia, si Gemma (Ilaria Occhini), o batrana italianca in serviciul careia intra cea dintai.

Am lasat pentru final cea mai asteptata premiera a lunii noiembrie. Fanii personajelor Bella Swan (Kristen Stewart) si Edwan Cullen (Robert Pattinson), protagonistii din saga Twilight, au parte de New Moon, o noua ecranizare bazata pe seria de romane cu vampiri a scriitoarei Stephenie Meyer. New Moon urmeaza sa aiba premiera pe data de 27 noiembrie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea