Filme

#law abinding citizen #avatar #romania #luna decembrie #premiere #cinema #film

Ce filme vedem in decembrie pe marile ecrane

Intre doua reprize de cumparaturi pentru Craciun n-ar fi rau sa mai mergem si la un film.

Oferta pentru luna decembrie este bogata, nu mai putin de zece pelicule noi urmand sa isi faca loc pe marile ecrane din Romania in perioada sarbatorilor de iarna.

Avem filme de actiune, comedii cat cuprinde, un strop de horror si multe animatii.

Pe 4 decembrie apare Couples Retreat (cronica aici), o comedie romantica in care va veti intalni cu Vince Vaughn, Jon Favreau, Jean Reno. Daca este reusita sau nu, ramane sa decideti singuri. In schimb va asigur ca decorurile sunt absolut fantastice, filmul fiind turnat in Bora, Bora, o insula din sudul Pacificului.



Dupa succese ca seria Nikita, The Fifth Element sau Leon, Luc Besson revine in luna decembrie cu o continuare a aventurilor animate ale micului Arthur.

Arthur et la vengeance de Maltazard ne transporta din nou in lumea Minimoilor, creaturi extrem de mici care traiesc pe Taramul Magic de la firul ierbii din curtea casei lui Arthur. Vocile personajelor animate sunt asigurate de nume mari din lumea muzicii: Lou Reed, Snoop Dogg, Fergie si will.i.am. Pelicula va rula in Romania incepand cu 4 decembrie.



Tot din 4 decembrie ruleaza si comedia de actiune cu tenta horror Zombieland, povestea a doi tipi care incearca sa supravietuiasca intr-o lume dominata de zombie. In rolul unui vanator de aratari hidoase ne intalnim cu Woody Harrelson.

Ti-e dor de povestile cu omuleti verzi? E cazul sa mergi pe 4 decembrie sa vezi Planet 51, o pelicula animata regizata de Javier Abad si Jorge Blanco, despre cum invadeaza americanii o planeta de extraterestri .



Remake-ul musicalului Fame din 1980 urmeaza sa aiba premiera in cinematografele romanesti pe 11 decembrie. Productia ii are in vizor pe studentii unei prestigioase academii de dans si muzica din New York. Denise, Malik, Jenny, Marco si multi altii traiesc patru ani de vis, plini de provocari, dar si de dragoste, fericire si succese.



In luna decembrie avem ocazia sa vedem si o productie romaneasca. Andi Vasluianu, Oana Ioachim si Dragos Bucur sunt actorii care joaca in " Cealalta Irina ", o drama regizata de Andrei Gruzniczki a carei premiera va avea loc tot pe 11 decembrie. Premiat deja pe la numeroase festivaluri de film international (Premiul Zilelor Filmului Romanesc la T.I.F.F, Atlasul de Argint la Arras pentru regie, premiul F.I.P.R.E.S.C.I., la Pecs, Marele Premiu la Anonimul 2009), "Cealalta Irina " vorbeste despre o romanca plecata la munca in strainatate, de unde nu se mai intoarce in viata.

Law Abinding Citizen, productie ce poarta semnatura lui F. Gray Gray, autorul filmelor "The Negotiator", A Man Apart si The Italian Job, va putea fi vizionat pe marile ecrane din 11 decembrie. Law Abinding Citizen spune povestea lui Clyde Shelton (Gerard Butler), un barbat simplu care decide sa ia dreptatea in propriile maini dupa ce familia sa este omorata.



Stiu ca multi dintre voi asteptati Avatar-ul lui James Cameron. Ei bine, premiera sa va avea loc pe data 18 decembrie. Daca highlight-ul lunii noiembrie a fost 2012, atunci in decembrie capul de afis este Avatar, un film la care James Cameron s-a gandit inca de acum 14 ani, insa productia propriu-zisa a demarat de abia in 2008. Motivul a fost acela ca pana in 2008 nu exista o tehnologie care sa satisfaca viziunea lui Cameron despre cum trebuie sa arate filmul. Va asteapta un S.F. cu CGI 3D in format IMAX cum nu ati mai vazut niciodata.



Vesti bune avem si pentru fanii anime-urilor. Hayao Miyazaki, cel cunoscut publicului larg pentru pelicula Princess Monoke, a pregatit o noua pelicula animata cu care spera sa faca valuri. Din 18 decembrie puteti vedea Ponyo on the Cliff by the Sea, o emotionanta poveste despre un pestisor de aur care-si doreste sa devina fetita.



Ultima premiera a lunii decembrie are loc chiar de Craciun. Este vorba despre " Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel ", un film partial animat in care ne reintalnim cu Alvin, Simon si Theodore, cele trei veverite poznase care de data aceasta merg la scoala, si, mai mult decat atat, au parte de problemele cu care se confrunta orice scolar.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea